Dura
Novosti

Održava se „1st BLUE DEAL Transferring Lab“

Prvi „1st BLUE DEAL Transferring Lab“ održava se online, 12. – 15. travnja 2021. Centar za obnovljive izvore energije i uštedu energije (CRES) i BLUE DEAL partneri u suradnji s regijom Kreta organiziraju laboratorij fokusiran na područje Krete. Na događaju sudjeluje djelatnik DURA-e Mato Mojaš.

Cilj je predstaviti i razgovarati o mogućim scenarijima razvoja plave energije na otoku Kreti, budući da su ovi scenariji rezultat tehničke analize koju su proveli CRES i partneri u projektu BLUE DEAL uz podršku regije Kreta i lokalne uprave otoka.

U skladu s agendom, tijekom prvog dana, 12. travnja, bit će predstavljeni regionalni prioriteti plave energije kao i perspektive koje postoje na europskoj razini za razvoj ovog perspektivnog sektora. Dana 13. travnja bit će predstavljeni rezultati provedbe projekata plave energije u morskom području Krete, dok slijedi detaljna rasprava s relevantnim dionicima. Treći dan laboratorija posvećen je prezentaciji investicija u Grčkoj i inozemstvu, dok će biti pokrenut otvoreni inovacijski izazov projekta BLUE DEAL.

Posljednji dan posvećen je informiranju građana, a posebno učenika o tim temama.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X