Dura
Novosti

Forum Indija-EU – Promocija pametnih i održivih gradova

U okviru partnerstva za pametnu i održivu urbanizaciju EU i vlade Indije 4. i 5. svibnja 2021. održava se drugi po redu ‘Forum Indija-EU’. Prvi dan foruma kao panelist sudjelovao je i naš kolega Stjepan Ćavar.

U okviru teme ‘Promocija Pametnih i Održivih Gradova’ predstavio je projekt „Poštujmo Grad“ i prenio iskustva suradnje Dubrovnika i indijskog grada Panajija koji su zajedno sudjelovali u EU projektu City-to-City – IUC (International Urban Cooperation).

‘Drugi urbani forum Indija-EU’ okuplja vladu Indije, indijske i europske gradove, EU, države članice EU, organizacije, financijske agencije, poduzetnike i partnere kroz 9 sesija o: 1) Promicanje pametnih i održivih gradova; 2) Ulaganje u održivu urbanizaciju; 3) Klimatsko djelovanje i smanjenje rizika od katastrofa u gradovima; 4) Gospodarenje i obrada krutog otpada – promicanje kružne ekonomije 5) Poduzetništvo u održivoj urbanizaciji i B2B o održivoj urbanizaciji; 6) Sustav vodoopskrbe i kanalizacije; 7) Inovacije u stanovanju; 8) Urbana otpornost i upravljanje i 9) Urbana mobilnost.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X