Dura
Natječaji

Objavljen natječaj za poduzetnike u turizmu u vrijednosti od 80.000,00 tisuća eura bespovratnih sredstava

 

Poziv poduzetnicima u turizmu – Vrijeme je da se prijavite!

Otvoren je natječaj za mikro, male i srednje poduzetnike (MSP) u okviru EU projekta pod nazivom “Tourban”, financiranim iz programa COSME. Glavni cilj ovog projekta je podrška mikro, malim i srednjim turističkim tvrtkama/obrtima u prilagodbi održivijim poslovnim modelima.

Projekt Tourban prepoznaje da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti.

Kako bi se suočio s tim izazovom i promovirao inovacije i održivost u urbanim sredinama, projekt će osigurati Akceleracijski program s bespovratnim sredstvima za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura za sve zemlje partnere, od kojih će 80.000 eura preko DURA-e biti dodijeljeno malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Dubrovnika.

Uz bespovratna sredstva, kroz akceleracijski program, poduzetnicima su ponuđeni treninzi, radionice i aktivnosti umrežavanja koji će podržati tvrtke/obrte u turističkom sektoru da se prilagode novim zahtjevima tržišta, poboljšavajući njihovu konkurentnost i održivost. Sve te aktivnosti su ključne za ovaj specifični povijesni trenutak krize Covid-19 koji trenutno živimo, ali i za održivost svih odredišta koja sudjeluju u projektu (Amsterdam, Barcelona, ​​Budimpešta, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel i Talin).

Kroz inovacije, usvajanje novih tehnologija ili oznaka i certifikata održivosti, kao i prelazak na poslovne modele kružnog gospodarstva, tvrtke će moći smanjiti svoju potrošnju i troškove. Uz to, moći će povećati svoje izvore prihoda boljom vidljivošću i pozicioniranjem, kako na lokalnom tako i na međunarodnom tržištu.

Najbolji projektni prijedlozi koji dobiju potporu, početi će sa provedbom svojih projekata u siječnju 2022. godine,a tijekom akceleracijskog programa imati će priliku upoznati stručnjake iz turističke industrije, sudjelovati u Design Thinking Lab-u u Barceloni (male tematske skupine mikro, malih i srednjih poduzeća te razni stručnjaci rade na specifičnim izazovima održivosti) ili na smotri investitora Creative Business Cupa (BRIGHT event) u Kopenhagenu kao i finalnoj konferenciji u Dubrovniku.

Kako se prijaviti

Za početak, potrebno je detaljno proučiti Upute za prijavitelje (koje se nalaze u nastavku), a potom popuniti online prijavni obrazac u kojem ćete opisati vašu projektnu ideju. Ispunjeni obrazac zajedno sa potrebnim dokumentima podnosi se putem F6S platformu najkasnije do 10. studenoga 2021. godine. Sva dokumentacija i prijava mora biti na engleskom jeziku.

Da bi se prijavili morate zadovoljiti slijedeće uvjete:

 • Morate biti mikro, mali ili srednji poduzetnika (European Commission Recommendation 2003/361/EC)
 • Tvrtka/obrt moraju biti registrirani u gradu Dubrovniku.
 • Tvrtka/obrt mora biti registrirana i baviti se  od slijedećih djelatnosti:
 1. Hoteli i sličan smještaj (NKD I55.10)
 2. Odmarališta i slični objekti za kraći odmor (NKD I55.20)
 3. Kampovi I prostori za kampiranje (NKD I55.30)
 4. Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske  usluge te djelatnosti povezane s njima (NKD N79)

Projektna ideja se mora odnositi na jednu od određenih tema, a izborno možete izabrati i podtemu.

Četiri glavne teme su:

 1. Pametno korištenje resursa: energija i voda
 2. Cirkularna ekonomija i gospodarenje otpadom
 3. Strategija održivog odredišta
 4. Certifikati i oznake održivosti

Šest podtema su:

 1. Pristupačnost i društvena uključenost
 2. Angažman i zadovoljstvo posjetitelja;
 3. Komunikacija, marketing i prodaja
 4. Ljudski resursi i unutarnji menadžment
 5. Tehnologija i digitalizacija
 6. Pristup financiranju i poticajima

 Dokumentacija potrebna z aprijavu se nalazi u nastvaku:

 • Upute za prijavitelje

Download

 • Tourban_Alceleracijski program

Download

 • Annex_A_Tourban_Aplikacijski formular

Download

 • Annex_B_Tourban_Budžet

Download

Annex_C_Tourban_Declaration-of-Honour

Download

 

Dobro proučite dokumentaciju, vidite da li se pronalazite u ovoj priči i prijavite se!

Za sve tehničke detalje vezano za prijavu slobodno nam se obratite na mailove:

mpuljas@dura.hr ili nmiric@dura.hr  ili putem telefona: 020 640 554 ili 020 640 271

Više o natječaju možete pogledati OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X