Dura
Natječaji

Objavljen Javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je danas Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2021. godinu. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.

Program se provodi u cilju očuvanja i razvoja deficitarnih djelatnosti tradicijskih obrta koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

Za provedbu Programa iz Državnog proračuna je osigurano 3 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000 kuna, a najviši 50.000 kuna. Sredstva za odobrene potpore korisnicima će se isplatiti jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Mikro, mala i srednja poduzeća mogu financirati nabavu strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara, prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora. Također, sredstva se mogu koristiti i za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijave se zaprimaju od 27. rujna do 9. listopada 2021., a prijavni obrazac s traženom dokumentacijom se u tom razdoblju podnosi Ministarstvu neposredno ili putem na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA
Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

 

DOKUMENTACIJA:
Program TUO 2021
Otvoreni javni poziv TUO 2021
Prijavni obrazac TUO 2021
Skupna izjava TUO 2021
Izjava o korištenim potporama male vrijednosti TUO 2021
Izjava o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini TUO 2021
Obrazac Izvjestaja o korištenju sredstava TUO 2021
Obrazac Ugovora TUO 2021

Informacije o statusu Prijave za dodjelu bespovratne potpore dostupne su na poveznici: http://poticaji.mingo.hr/, a upiti vezano za prijave na Otvoreni javni poziv mogu se slati putem elektroničke pošte na adresu: poduzetnistvoiobrt@mingor.hr.

 

Izvor: MINGO

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X