Dura
Novosti

Pilot akcija projekta S.LI.DES. – ODRŽAN SAJAM TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

U Lazaretima je proteklog vikenda Dubrovačka razvojna agencija DURA, u suradnji s Gradom Dubrovnikom organizirala Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina na kojem su se predstavili obrtnici i udruge koji se bave tradicijskim djelatnostima i predstavljaju polugu razvoja i jačanja održivosti grada Dubrovnika kao svjetski poznate destinacije. Sajam je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

Zahvaljujući lijepom vremenu, raznolikoj ponudi izlagača te zabavnom programu na kojem su nastupali Folklorni ansambl Linđo i Klapa Kaše, Lazareti su ovog vikenda bili središte zbivanja kako za domaće tako i za turiste.

Kroz dva dana trajanja Sajma održale su se besplatne radionice konavoskog veza Deše Pro, izrada nakita koju je vodila Marija Gverović iz Atelier Peridota, izrada maski pod vodstvom Udruge DART, Artur Sebastian Designa i Dubrovnik Tours and Arta uz izložbu pod nazivom „Hrvatske bajke“ autorice Stephanie Hudspeth te izrada minijaturnih vilenjaka i patuljaka kroz vješte ruke Carmele Grgurević iz Filluarta.

Osim navedenih na Sajmu su još izlagali Aeterna Nova, Jedro i Vess.

Zaključak svih izlagača i posjetitelja je kako bi se ovakav Sajam trebao češće održavati kako bismo pokazali sve ono što vrijedni obrtnici našeg grada proizvode.

Ovaj događaj dio je pilot akcije projekta S.LI.DES. – Pametne strategije održivog turizma u živućim kulturnim destinacijama koji je financiran sredstvima iz programa EU Interreg Italija-Hrvatska. Cilj ovog projekta je poticanje prekogranične suradnje kulturnih destinacija s programskog područja i zajedničko planiranje pametnih strategija za podršku održivijeg i uravnoteženog teritorijalnog razvoja kroz promicanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine, a s posebnim naglaskom na baštini koja oblikuje identitet destinacije – obrtničkim djelatnostima.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PRVI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

Treći partnerski sastanak projekta S.Li.Des.

Dura

TREĆI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura_user

Projekt S.Li.DES. – Održan trening o principima rada S.LI.DES. nadzorne ploče

Dura_user

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE NA SAJMU TRADICIJSKIH OBRTNIKA I UMJETNIKA

Dura_user

DRUGI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

S.LI.DES. – DRUGI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

PRVI SASTANAK PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

PROJEKT S.LI.DES. – Objavljen 4. projektni Newsletter

Dura_user

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina / Traditional Arts & Crafts Fair

Dura_user

EU SREDSTVIMA PROŠIRENA MREŽA BESPLATNOG BEŽIČNOG INTERNETA U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

Dura2021

Održan peti partnerski sastanak i sastanak Upravljačkog odbora projekta S.LI.DES.

Dura_user

Održan treći sastanak Upravnog odbora projekta S.Li.Des.

Dura

Održan četvrti projektni sastanak projekta S.LI.DES.

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X