Dura
Novosti

EU SREDSTVIMA PROŠIRENA MREŽA BESPLATNOG BEŽIČNOG INTERNETA U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

Dubrovačka razvojna agencija DURA postavila je 9 novih pristupnih točaka za besplatnu bežičnu Internet mrežu na javnim prostorima unutar stare gradske jezgre grada Dubrovnika. Ovim je putem bežična mreža (FREE Dubrovnik) proširena na područje Jezuita, Ulice Svetog Dominika (od Luže do Trga oružja), u dijelu Ulice Branitelja Dubrovnika i dijelu Ulice od Puča, područje muzeja Rupe i područje Porporele. Mreža je na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima stare gradske jezgre.

Kroz skup inovativnih alata i metoda, S.Li.DES. će razviti pametni destinacijski ekosustav putem kojeg će se dinamički analizirati različiti aspekti kulturnih destinacija te pratiti obrasci kretanja posjetitelja. Prikupljene podatke objedinit će destinacijska kontrolna ploča putem koje će biti moguće pratiti kretanja svih postojećih parametara destinacije. To će omogućiti jasnu procjenu konkurentnosti i održivosti kulturne destinacije te podržati razvoj mjera usmjerenih na diversifikaciju turističke ponude putem ulaganja u kulturnu baštinu i osmišljavanje prekogranične pametne strategije prenosive na razini EU.

Navedena oprema sufinancirana je sredstvima iz projekta S.LI.DES. (Smart strategies for sustainable tourism in Lively cultural DEStinations), kojeg provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA. Projekt se financira iz programa Interreg Italija-Hrvatska, a cilj mu je razviti prekograničnu pametnu metodologiju i strategiju za očuvanje i valorizaciju neistražene materijalne i nematerijalnih kulturne baštine te za promicanje održivog teritorijalnog razvoja, uz poseban fokus na „živu baštinu“, odnosno obrtničke aktivnosti i kreativne industrije.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PROJEKT S.LI.DES. – Objavljen 4. projektni Newsletter

Dura_user

Održan treći sastanak Upravnog odbora projekta S.Li.Des.

Dura

TREĆI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura_user

DRUGI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

Treći partnerski sastanak projekta S.Li.Des.

Dura

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE NA SAJMU TRADICIJSKIH OBRTNIKA I UMJETNIKA

Dura_user

PRVI SASTANAK PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

Projekt S.Li.DES. – Održan trening o principima rada S.LI.DES. nadzorne ploče

Dura_user

Pilot akcija projekta S.LI.DES. – ODRŽAN SAJAM TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

Dura_user

PRVI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

S.LI.DES. – DRUGI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina / Traditional Arts & Crafts Fair

Dura_user

Održan četvrti projektni sastanak projekta S.LI.DES.

Dura

Održan peti partnerski sastanak i sastanak Upravljačkog odbora projekta S.LI.DES.

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X