Dura
Novosti

Održan događaj za lokalne dionike projekta S.Li.DES. u Lazaretima

Događaj za lokalne dionike projekta S.Li.DES. održan je 16. ožujka 2022. u prostoru Lazareta. Ovom je prilikom Dubrovačka razvojna agencija DURA, kao jedan od partnera na projektu, svim okupljenima predstavila aktivnosti provedene u protekle tri godine od početka projekta do danas te najavila zaključnu aktivnost kreiranja S.Li.DES. transnacionalne strategije.

Među najvažnijim rezultatima ovog projekta je nabava devet pristupnih točaka za bežični internet u staroj gradskoj jezgri Grada Dubrovnika. Također tu je i destinacijska kontrolna ploča, mrežna aplikacija zamišljena da na zahtjev prikazuje sve dostupne parametre destinacije iz različitih kategorija, a sve s ciljem pametnog i održivog upravljanja destinacijom. Još jedna vrijedna aktivnost bila je pilot akcija projekta, točnije Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina organiziran u Lazaretima u rujnu 2021. s ciljem promocije i valorizacije tradicijskih obrta kao poluge za održivi razvoj i planiranje turističke ponude.

Nakon uvodnog pozdrava Marine Lazarević, članice uprave DURA-e, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić obratila se svim prisutnima najavivši pritom kako će Grad Dubrovnik nastaviti podupirati i biti suradnik na svim projektima koji mogu biti od koristi kada je riječ o smislenom upravljanju i stvaranju jedne pozitivne destinacijske priče.

Osim prezentacije DURA-inih predstavnika Kristine N. Vujanović i Stjepana Ćavara, putem Zoom-a su izlagali i sveučilišni stručnjaci iz Italije: voditeljica u Međunarodnom centru za studije ekonomije turizma sa Sveučilišta u Veneciji, Valeria Minghetti te profesor Armando Bazzani iz Centra za napredne studije u turizmu pri Sveučilištu u Bologni.

Nakon prezentacijskog dijela događaja uslijedila je stručna tematska tura Gradom pod nazivom „Zanatstvo u Dubrovačkoj Republici“ pod vodstvom dubrovačke vodičice Vesne Barišić, a tom prilikom DURA je sve prisutne upoznala i s pametnim sustavima u staroj gradskoj jezgri poput sustava bežičnog Interneta, brojača posjetitelja te multimedijske aplikacije s elementima proširene stvarnosti u Kneževom dvoru.

Pored zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika, događaju su prisustvovali i predstavnici gradskih upravnih odjela, Turističke zajednice Dubrovnik, Dubrovačke baštine, HGK Dubrovnik, Centra za poduzetništvo DNŽ, Dubrovačkih muzeja, Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Udruge DEŠA, Ceha ugostitelja DNŽ, Društva turističkih vodiča, Kulturnog društva Kolarin, te zaposlenici DURA-e.

Projekt S.Li.DES. razvija prekograničnu pametnu metodologiju i strategiju za očuvanje i valorizaciju neistražene materijalne i nematerijalnih kulturne baštine te za promicanje održivog teritorijalnog razvoja, uz poseban fokus na „živu baštinu“, odnosno obrtničke aktivnosti i kreativne industrije, čineći ih polugom za diverzifikaciju lokalne ekonomije i održivi razvoj. Ukupan proračun projekta S.Li.DES. iznosi 2.500,000 eura, a od čega proračun iz programa za DURA-u iznosi 127.153,24 eura. Projekt je financiran sredstvima iz programa Interreg Italija-Hrvatska.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan šesti projektni sastanak projekta S.LI.DES.

Dura_user

TREĆI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura_user

Održan peti partnerski sastanak i sastanak Upravljačkog odbora projekta S.LI.DES.

Dura_user

PRVI SASTANAK PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

Pilot akcija projekta S.LI.DES. – ODRŽAN SAJAM TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

Dura_user

Peti Newsletter projekta S.LI.DES.

Dura_user

EU SREDSTVIMA PROŠIRENA MREŽA BESPLATNOG BEŽIČNOG INTERNETA U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

Dura2021

DRUGI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

S.LI.DES. (Smart strategies for sustainable tourism in Lively cultural DEStinations)

Dura

Održan četvrti projektni sastanak projekta S.LI.DES.

Dura

Održan treći sastanak Upravnog odbora projekta S.Li.Des.

Dura

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE NA SAJMU TRADICIJSKIH OBRTNIKA I UMJETNIKA

Dura_user

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina / Traditional Arts & Crafts Fair

Dura_user

PRVI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

PROJEKT S.LI.DES. – Objavljen 4. projektni Newsletter

Dura_user

Treći partnerski sastanak projekta S.Li.Des.

Dura

S.LI.DES. – DRUGI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Projekt S.Li.DES. – Održan trening o principima rada S.LI.DES. nadzorne ploče

Dura_user

Sudjelovanje na tematskoj radionici projekta S.Li.DES u Šibeniku

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X