Dura
Novosti

Održan događaj za lokalne dionike projekta S.Li.DES. u Lazaretima

Događaj za lokalne dionike projekta S.Li.DES. održan je 16. ožujka 2022. u prostoru Lazareta. Ovom je prilikom Dubrovačka razvojna agencija DURA, kao jedan od partnera na projektu, svim okupljenima predstavila aktivnosti provedene u protekle tri godine od početka projekta do danas te najavila zaključnu aktivnost kreiranja S.Li.DES. transnacionalne strategije.

Među najvažnijim rezultatima ovog projekta je nabava devet pristupnih točaka za bežični internet u staroj gradskoj jezgri Grada Dubrovnika. Također tu je i destinacijska kontrolna ploča, mrežna aplikacija zamišljena da na zahtjev prikazuje sve dostupne parametre destinacije iz različitih kategorija, a sve s ciljem pametnog i održivog upravljanja destinacijom. Još jedna vrijedna aktivnost bila je pilot akcija projekta, točnije Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina organiziran u Lazaretima u rujnu 2021. s ciljem promocije i valorizacije tradicijskih obrta kao poluge za održivi razvoj i planiranje turističke ponude.

Nakon uvodnog pozdrava Marine Lazarević, članice uprave DURA-e, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić obratila se svim prisutnima najavivši pritom kako će Grad Dubrovnik nastaviti podupirati i biti suradnik na svim projektima koji mogu biti od koristi kada je riječ o smislenom upravljanju i stvaranju jedne pozitivne destinacijske priče.

Osim prezentacije DURA-inih predstavnika Kristine N. Vujanović i Stjepana Ćavara, putem Zoom-a su izlagali i sveučilišni stručnjaci iz Italije: voditeljica u Međunarodnom centru za studije ekonomije turizma sa Sveučilišta u Veneciji, Valeria Minghetti te profesor Armando Bazzani iz Centra za napredne studije u turizmu pri Sveučilištu u Bologni.

Nakon prezentacijskog dijela događaja uslijedila je stručna tematska tura Gradom pod nazivom „Zanatstvo u Dubrovačkoj Republici“ pod vodstvom dubrovačke vodičice Vesne Barišić, a tom prilikom DURA je sve prisutne upoznala i s pametnim sustavima u staroj gradskoj jezgri poput sustava bežičnog Interneta, brojača posjetitelja te multimedijske aplikacije s elementima proširene stvarnosti u Kneževom dvoru.

Pored zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika, događaju su prisustvovali i predstavnici gradskih upravnih odjela, Turističke zajednice Dubrovnik, Dubrovačke baštine, HGK Dubrovnik, Centra za poduzetništvo DNŽ, Dubrovačkih muzeja, Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Udruge DEŠA, Ceha ugostitelja DNŽ, Društva turističkih vodiča, Kulturnog društva Kolarin, te zaposlenici DURA-e.

Projekt S.Li.DES. razvija prekograničnu pametnu metodologiju i strategiju za očuvanje i valorizaciju neistražene materijalne i nematerijalnih kulturne baštine te za promicanje održivog teritorijalnog razvoja, uz poseban fokus na „živu baštinu“, odnosno obrtničke aktivnosti i kreativne industrije, čineći ih polugom za diverzifikaciju lokalne ekonomije i održivi razvoj. Ukupan proračun projekta S.Li.DES. iznosi 2.500,000 eura, a od čega proračun iz programa za DURA-u iznosi 127.153,24 eura. Projekt je financiran sredstvima iz programa Interreg Italija-Hrvatska.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

TREĆI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura_user

Održana završna konferencija projekta S.LI.DES.

Dura_user

Projekt S.Li.DES. – Održan trening o principima rada S.LI.DES. nadzorne ploče

Dura_user

Sudjelovanje na tematskoj radionici projekta S.Li.DES u Šibeniku

Dura_user

Održan sedmi partnerski sastanak projekta S.Li.DES. u Veneciji

Dura_user

Održan šesti projektni sastanak projekta S.LI.DES.

Dura_user

Peti Newsletter projekta S.LI.DES.

Dura_user

Šesti newsletter projekta S.Li.DES.

Dura_user

Treći partnerski sastanak projekta S.Li.Des.

Dura

PRVI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

Održan četvrti projektni sastanak projekta S.LI.DES.

Dura

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina / Traditional Arts & Crafts Fair

Dura_user

PRVI SASTANAK PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

Dva DURA-ina projekta u EU katalogu najboljih praksi održivog turizma na Mediteranu

Dura_user

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE NA SAJMU TRADICIJSKIH OBRTNIKA I UMJETNIKA

Dura_user

Održan treći sastanak Upravnog odbora projekta S.Li.Des.

Dura

Pilot akcija projekta S.LI.DES. – ODRŽAN SAJAM TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

Dura_user

S.LI.DES. (Smart strategies for sustainable tourism in Lively cultural DEStinations)

Dura

DRUGI NEWSLETTER PROJEKTA S.LI.DES.

Dura

PROJEKT S.LI.DES. – Objavljen 4. projektni Newsletter

Dura_user

Održan peti partnerski sastanak i sastanak Upravljačkog odbora projekta S.LI.DES.

Dura_user

Objavljena transnacionalna strategija projekta S.LI.DES.

Dura_user

S.LI.DES. – DRUGI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

EU SREDSTVIMA PROŠIRENA MREŽA BESPLATNOG BEŽIČNOG INTERNETA U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

Dura2021

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X