Dura
Novosti

Trodnevni online program razrađivanja poduzetničkih ideja primjenjivih u području turizma i ugostiteljstva

STEP RI otvorio prijave za 2. akceleracijski Bootcamp.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan trodnevni program ubraznog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja primjenjivih u području turizma i ugostiteljstva. Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.

Akceleracijski Bootcamp će krenuti u utorak, 26. listopada u 17h, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Prvi akceleracijski Bootcamp je okupio trinaest timova s raznovrsnim idejama – od usluga skippera i kuhara za vegane, micro glamping resorta sa specifičnim smještajnim kapacitetima, pa sve do programa za inventuru i aplikacije za personalizaciju i pretraživanje jednodnevnih izleta. Četiri najbolja tima su dobila mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u, besplatnom šestomjesečnom programu koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija, a koji uključuje edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina te individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu.

„Uz stručnjake i poslovne savjetnike iz različitih područja kroz ova tri dana izuzetno smo puno naučili, proširili svoja shvaćanja i ideju te dobili želju za nastavak edukacije“ kaže Emina Dobrani Damjanović iz tima Put po mom „Predavanja su sažeta, mentori su na raspolaganju za privatne konzultacije prema dogovoru. Svojim savjetima svakako su nam pomogli i više od onog što sam očekivala. Tople preporuke svima koji su kreativni, a ne znaju kako bi realizirali ideju.“

Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Sam događaj završava u četvrtak 28. listopada u 19h, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u.

Prijave su otvorene do 18. listopada putem stranice STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci https://www.step.uniri.hr/event/akceleracijski-bootcamp-vol-2/.  

RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 01.04.2020. do 01.12.2023. godine.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni kontaktirajte kolege iz STEP RI-A na e-mail rck@uniri.hr

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X