Dura
Novosti

Središnja konferencija o održivoj gradnji okupila više od 1000 sudionika

GBC Croatia, kao najveća organizacija za zelenu gradnju u Hrvatskoj i svijetu, već više od 10 godina radi na promicanju održive gradnje, infrastrukture i zelene energije. Rezultat toga je razvoj i rast sve većeg broja održivih projekata na hrvatskom tržištu.

O svemu navedenom razgovaralo se sa brojnim stručnjacima iz područja održive gradnje na 4. Središnjoj konferenciji o održivoj gradnji, koja se održala u hibridnom formatu, 24. i 25. studenog 2021. godine, u hotelu Capital u Zagrebu. Na konferenciji je sudjelovao online djelatnik DURA-e Mato Mojaš.

Konferenciji održanoj pod posebnim pokroviteljstvom Predsjednika RH, pridružilo se preko 40 predavača te ju je sveukupno online pratilo preko 1000 sudionika.

Neke od tema o kojima je bilo riječ na središnjem godišnjem okupljanju profesionalaca su:

  • ODRŽIVOST I OTPORNOST GRADOVA I VELIKIH PROJEKATA U RH
  • DGNB CERTIFIKAT – RAZVOJ I IMPLEMENTACIJA CERTIFIKATA U RH
  • HRVATSKI FORUM O ODRŽIVOJ GRADNJI –3D PRINTANJE
  • nZEB & ENERGETSKA UČINKOVITOST
  • ODRŽIVI MATERIJALI & ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA
  • SMANJENJE EMISIJA CO2 FINANCIRANJEM ODRŽIVIH PROJEKATA
  • e-MOBILNOST

Nadalje, zahvaljujući zakladi Holcim, glavni govornik konferencije bio je cijenjeni arhitekt Philippe Block, glavni i odgovorni za projekt STRIATUS mosta. Riječ je o prvom mostu s 3D ispisanim betonskim blokovima sastavljenim bez žbuke ili armature.

Zanimljive prezentacije i navedeni primjeri iz prakse iznjedrili su značajnu raspravu o održivoj gradnji u Hrvatskoj te stvorili podlogu za buduće suradnje. GBC Croatia te projekti i događaji u provedbi, pod okriljem konferencije dobivaju na vidljivosti i prepoznatljivosti u nacionalnoj i nadnacionalnoj sferi te od strane širokog spektra aktera unutar industrije i javnog sektora. Ostvarenje smanjenih emisija štetnih plinova u skladu s planom Europske komisije o klimatskoj neutralnosti do 2050. istaknuto je kao ključan element prilagodbe nacionalnih propisa i procesa unutar industrije.

Konferencija je održana uz podršku velikog broja pokrovitelja, partnera, sponzora i medija.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X