Dura
Novosti

Održana interaktivna radionica za pripremu projektnih prijedloga u sklopu CERV programa

 

Radionica u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH čiji je cilj bio predstavljanje i interaktivna radionica s ciljem što uspješnije pripreme kvalitetnih projektnih prijedloga na budućim natječajima, održana je u četvrtak 31. ožujka 2022. godine u Studentskom dom u Dubrovniku. Na radionici prisustvovao je djelatnik DURA-e Ivan Saltarić.

Na interaktivnoj i kreativnoj radionici za pripremu projektnih prijedloga sudionici su upoznati sa svim otvorenim natječajima CERV programa 2021. – 2027. te su kroz rad u grupama na interaktivni način osmišljavali projektne ideje kako bi se kroz praktičan rad upoznali sa svim pravilima programa te ujedno i pripremili svoje projektne ideje za uspješnu prijavu na natječaj.

Cjelodnevnu radionicu vodila je Željka Markulin iz Nacionalne točke  CERV programa 2021. – 2027.

Više o samome programu:

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme – CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji, zajedničkoj europskoj povijesti i baštini, jednakosti i  rodnoj ravnopravnosti, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, jednakost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.

U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne – borba protiv svih oblika nasilja.

 

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X