Dura
Novosti slider

Krenuli smo s novim EU projektom – Tourism 4.0.

DURA sa zadovoljstvom najavljuje početak provedbe novog EU projekta  Tourism 4.0 s ciljem poticanja prihvaćanja inovacija u turističkom sektoru i pružanja financijske potpore za više od 100 start-upova.

Tourism 4.0 ima za cilj razvoj programa izgradnje kapaciteta, prijenosa tehnologije, podrške i pomoći malim i srednjim poduzetnicima turističkog sektora kako bi usvojili i iskoristili nove digitalne tehnologije te na taj način poboljšali svoju produktivnost, održivost i ukupnu poslovnu učinkovitost.

Projekt traje 25 mjeseci, a sredstva su odobrena od strane Europskog vijeća za inovacije i Izvršne agencije za mala i srednja poduzeća (EISMEA) Europske komisije. Ukupna vrijednost iznosi 1,3 milijuna eura, od čega će 420 tisuća eura biti namijenjeno izravnoj podršci start-up poduzetnicima u turizmu.

Glavni ciljevi projekta su:

  • Tehnička i poslovna pomoć malim i srednjim poduzećima u turizmu
  • Financijska potpora malim i srednjim poduzećima u turizmu
  • Podrška vršnjačkom učenju, obuci i podizanju svijesti.

Glavne aktivnosti projekta su :

  • Izgraditi mrežne platforme koja će omogućiti malim i srednjim poduzećima, davateljima tehnologije, javnim tijelima i dionicima u turizmu da izgrade ekosustav za prijenos znanja, učenje među kolegama i prihvaćanje inovacija.
  • Razviti program financijske potpore MSP za digitalnu transformaciju i usvajanju inovacija u suradnji s pružateljima inovacijskih usluga.
  • Razviti program za nadogradnju vještina digitalnih tehnologija/mentorstvo
  • Podržati SMART inovacije i nove inicijative putem partnera iz međudisciplinarnih područja uključujući ICT, digitalne tehnologije i održivost.
  • Identificirati primjera dobre prakse SMART turističkih rješenja kako bi se omogućio međuregionalni i transnacionalni prijenos najboljih praksi.
  • Organizacija radionica/webinara/konferencija o novim trendovima i rutama za oporavak nakon Covida, uključujući umrežavanje s javnim/privatnim turističkim dionicima i investitorima.

Projektno partnerstvo se sastoji od 10 partnera iz 6 zemalja , i to iz sektora turizma, inovacija i poslovnih usluga: Federturismo Confindustria (Italija), NEST Centro de Inovação do Turismo (Portugal), Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. (Hrvatska), Cluster Digital de Catalunya (Šapanjolska), Malta Business Bureau (Malta), AEI Cluster Turismo de Extremadura (Španjolska), Udruga poduzetnika u hoteljerstvu (Hrvatska), Málaga TechPark (Španjolska), Regionalna gospodarska komora (Poljska) i, naravno, Wisdom Guardian LDA YooniK (Portugal)

Radujemo se suradnji sa novim partnerima iz konzorcija i ekosustavom koji nastaje kako bi izgradili turizma budućnosti.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Prijavite se na stručni webinar u sklopu projekta Tourism 4.0

Dura_user

Poziv za iskaz interesa – Tourism 4.0: Inovativna tehnološka rješenja za turistički sektor

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X