Dura
Natječaji

Objavljen prvi poziv za projekte Interreg Europe

Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga programa međuregionalne suradnje Interreg Europe otvoren je 5. travnja i rok za prijavu projekata je 31. svibnja 2022.

Program je fokusiran na specifičan cilj Interrega „Better cooperation governance“ što potiče suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira ciljeva politike EU-a za programsko razdoblje 2021. – 2027.

U prvom pozivu otvoreno 6 tematskih cjelina:

  1. Pametnija Europa
  2. Zelenija Europa
  3. Socijalna Europa
  4. Bolje povezana Europa
  5. Europa za građane
  6. Bolje upravljanje

Vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a uz stopu sufinanciranja do 80%.

Ovaj poziv usmjeren je prema projektima međuregionalne suradnje koji su relevantni za politike iz različitih zemalja Europe koje skupa rade na zajedničkom problemu regionalnog razvoja. Prve tri godine projekata („osnovna faza”) posvećene su razmjeni i prijenosu iskustva među sudionicima kako bi se poboljšali instrumenti politike kojima se bavi projekt. U četvrtoj i zadnjoj godini („faza praćenja”) regije se uglavnom fokusiraju na praćenje rezultata i utjecaj suradnje.

Više informacija potražite na stranicama programa: https://www.interregeurope.eu/next-call-for-projects

Izvor : www.interregeurope.eu

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X