Dura
Natječaji

Javni natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva

Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša i energetske učinkovitosti vrijedan 6 milijuna kuna, a najveći iznos koji je moguće dobiti po projektu je 80 tisuća kuna. Rok za prijavu: 31. kolovoza 2022.

Javni natječaj namijenjen je organizacijama civilnog društva, odnosno udrugama, koje su upisane u Registar udruga i djeluju najmanje godinu dana u Republici Hrvatskoj te koje su usmjerene na rad u jednom od područja: ekologije, zaštite okoliša i prirode, zaštite mora i morskog okoliša, klimatskih promjena, održivog razvoja i speleologije.

Projekti za koje je moguće dobiti bespovratna sredstva su oni u području sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe, organizacije ekoloških akcija čišćenja podmorja te speleoloških objekata, aktivnosti za podizanje svijesti o prilagodbi klimatskim promjenama, pružanja pomoći informiranja javnosti o ulozi u zaštiti okoliša, promicanja načela ekološkog upravljanja i važnosti eko-oznaka te provođenje aktivnosti: podizanja svijesti o ekomobilnosti, informiranja o mjerama energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te o mjerama suzbijanja energetskog siromaštva.

Cilj poticanja ovih projekata je povećanje znanja naših građana o važnosti i metodama zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Istovremeno je ključno aktivno uključiti građane u lokalne projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti te povećati svijesti o bioraznolikosti i važnosti očuvanja biljnih i životinjskih vrsta, kojima je Hrvatska bogata.

Zaštita okoliša

  • sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe
  • organizacije ekoloških akcija čišćenja podmorja
  • organizacija ekoloških akcija čišćenja speleoloških objekata
  • provođenje aktivnosti za podizanje svijesti o prilagodbi klimatskim promjenama
  • pružanje savjetodavne usluge javnosti o njenoj ulozi i pravima u zaštiti okoliša
  • promicanje načela ekološkog upravljanja i važnosti eko-oznaka

Energetska učinkovitost

  • provođenja aktivnosti za podizanje svijesti o elektromobilnosti
  • provođenja aktivnosti informiranja javnosti o mjerama energetske učinkovitosti
  • obnovljivih izvora energije
  • provođenja aktivnosti informiranja javnosti o mjerama suzbijanja energetskog siromaštva

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je OVDJE.

Izvor: fzoeu.hr

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X