Dura
Natječaji

Potpora za provedbu implementacije Oznake europske baštine 2022

Oznaka europske baštine jedna je od najvrjednijih inicijativa EU-a za jačanje osjećaja pripadnosti Uniji europskih građana. Usredotočenost na europsku dimenziju područja kulturne baštine i zajedničke vrijednosti koje one predstavljaju, posebnost je ove oznake. Očekuje se da će trenutni broj EHL lokaliteta  (48) rasti u narednim godinama; zbog čega je potrebno uvesti mjere kojima je cilj povećati kapacitete EHL lokaliteta, poboljšati vidljivost i utjecaj EHL-a općenito.

Ovaj poziv podržat će jednu organizaciju ili jedan konzorcij organizacija, s posebnim fokusom na kulturnu baštinu i podizanje kapaciteta, koje su aktivne u kreativnom i kulturnom sektoru ili vode aktivnosti na izgradnji kapaciteta i promociji. Krovna organizacija podržavat će niz dionika EHL-a i njihove sinergije s aktivnim partnerima u području baštine, kulturnih i kreativnih sektora zajedno s obrazovnim sektorima, a usmjerit će se na sljedeće dionike EHL inicijative: lokalitete i nacionalne koordinatore.

Opći cilj ovog poziva će se ostvariti kroz sljedeće specifične ciljeve:

Cilj 1 – Razvoj sinergija između EHL lokaliteta, nacionalnih koordinatora i aktivnih sudionika u sektoru kulturne baštine.

Cilj 2 – Izgradnja kapaciteta EHL lokaliteta i EHL nacionalnih koordinatora

Cilj 3 – Podrška komunikacijskim i promotivnim aktivnostima lokalitetima EHL-a i oznake EHL općenito

PRIHVATLJIVI SUDIONICI

Prihvatljivi prijavitelji se pravni subjekti (javni ili privatni) osnovani u državi programa Kreativna Europa.

PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI

Cilj ovog poziva je podržati široku lepezu aktivnosti koje se provode u državama članicama EU koje sudjeluju u inicijativi EHL-a. Aktivnosti koje se odvijaju izvan država članica neće biti podržane. Prijave moraju sadržavati aktivnosti u skladu s ciljevima poziva. Predložene aktivnosti moraju biti grupirane u koherentne radne pakete povezane s određenim rezultatima.

Rok za predaju prijava je 5. listopada 2022. godine u 17:00 h.

Više na sljedećoj povezici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X