Dura
Novosti

Online edukacija za građane na temu solarnih elektrana u sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije”

 

 

U sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije”, Pokret Otoka organizira besplatnu online edukaciju za građane na temu solarnih elektrana.

Webinar će se održati u petak, 14. listopada 2022. godine, od 17:00 do 18:30 sati na platformi ZOOM. Edukacija je zatvorenog tipa kako bi imali priliku aktivno sudjelovati i dobiti sve potrebne odgovore.

Trošak ugradnje kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, samo su neke od korisnih informacija koje će te imati prilike saznati iz prve ruke na edukaciji o solarnoj energiji.

Edukaciju će održati Ivan Zoković, ekspert za razvoj zajednica, zadruga i projekata obnovljivih izvora energije. Aktivni je član Pokreta otoka te zadrugar u tri zadruge: energetske zadruge Apsyrtides na cresko-lošinjskom arhipelagu, zadruge Novi otok na otoku Korčuli te Zelene energetske zadruge u Zagrebu. Kreator je i projekta Križevački sunčani krovovi – prve solarne elektrane financirane od strane građana putem crowdfundinga. Također, bio je voditelj projekta Solar Islands koji je za cilj imao izradu studije izvodljivosti i idejna rješenja za dvije komunalne fotonaponske elektrane – jednu od 0,5 MW na području otoka Cresa i drugu snage 10 MW na području otoka Korčule.

Sudjelovanje na webinaru dostupno je putem  PRIJAVNOG OBRASCA

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X