Dura
Novosti

Poziv na osnivačku skupštinu LAG-a

Osnivačka skupštine nove Lokalne akcijske grupe (LAG) za područje općina Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i grada Dubrovnika održati će se u srijedu 26. listopada s početkom u 9 sati, u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku. Registracija sudionika obavljat će se od 8:30 do 9 sati, a skupštinu organiziraju Regionalna agencija DUNEA te navedene jedinice lokalne samouprave čije područje LAG obuhvaća, ujedno i osnivači grupe.

Stoga pozivamo sve zainteresirane sudionike gospodarskog i civilnog sektora da se pridruže radu LAG-a i sudjeluju na Osnivačkoj skupštini. Svi zainteresirani sudionici potrebne obrasce mogu preuzeti u sjedištima svoje jedinice lokalne samouprave.

Lokalne akcije grupe (LAG) su tijela osnovana u EU namijenjena podršci razvoju ruralnih regija koje okupljaju predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji se zajedno dogovaraju u cilju razvoja njihove regije. LAG je pravna osoba s usvojenim statutom, definiranim ciljevima i usvojenom lokalnom razvojnom strategijom te mogućnošću da novi zainteresirani dionici mogu lako pristupiti.

OKVIR: Dokumenti potrebni za učlanjenje u LAG

Poduzeća – pristupnica, izvadak iz sudskog registra, odluku direktora ili Uprave da se postaje članom LAG-a, kopija osobne iskaznice zakonskog predstavnika, odluku kojoj se ovlašćuje neka druga osoba za predstavnika u LAG-u (ako je potrebno.)

Obrti – pristupnica, izvadak iz obrtnog registra, odluku obrta da se postaje članom LAG-a, kopija osobne iskaznice zakonskog predstavnika, odluku kojoj se ovlašćuje neka druga osoba za predstavnika u LAG-u (ako je potrebno.)

OPG -pristupnica, rješenje o dodjeli matičnog broja poljoprivredniku, odluku OPG-a da se postaje članom LAG-a, kopija osobne iskaznice zakonskog predstavnika, odluku kojoj se ovlašćuje neka druga osoba za predstavnika u LAG-u (ako je potrebno.)

Udruge – pristupnica, rješenje o upisu u Registar udruga RH, odluka skupštine o pristupanju udruge LAG-u, odluka skupštine o imenovanju osobe koja će Udrugu predstavljati u LAG-u, kopija osobne iskaznice osobe koja će predstavljati Udrugu u LAG-u

Fizičke osobe – pristupnica, odluka o pristupanju LAG-u, kopija osobne iskaznice.

Dokumentacija:

STATUT_nacrt

Odluka-o-pristupanju-LAG-u

PRISTUPNICA

LAG članarina_draft

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

MJERA RURALNOG RAZVOJA – LEADER PRISTUP

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X