Dura
Natječaji

Poziv za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca – Culture Moves Europe

Otvoren je poziv za prijave na Culture Moves Europe – individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca s rokom za predaju prijava 31. svibnja 2023. godine

Culture Moves Europe – poziv za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca (Rok: 31.5.2023.) Vrijeme: 27.10.2022. – 31.05.2023.

url: https://deskkultura.hr/

Culture Moves Europe je nova permanentna shema mobilnosti financirana kroz program Kreativna Europa, a koju implementira Goethe Institut. Culture Moves Europe će dodjeljivati sredstva umjetnicima, kulturnim profesionalcima i organizacijama domaćinima iz svih sektora unutar potprograma Kultura (arhitektura, dizajn, kulturna baština, modni dizajn, književni prijevodi, glazba, izvedbene i vizualne umjetnosti) te državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Umjetnicima u nastajanju će se posvetiti posebna pozornost.

Shema se sastoji od dvije linije djelovanja:

1) Individualna mobilnost za umjetnike i kulturne profesionalce

2) Rezidencije za organizacije domaćine

Ovaj poziv namijenjen je umjetnicima i kulturnim profesionalcima.

CILJEVI POZIVA

Akcija individualne mobilnosti unutar Culture Moves Europe sheme pruža financijsku potporu kojom se pokrivaju troškovi putovanja (prijevoz, smještaj, itd) za umjetnike i kulturne profesionalce iz država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa i žele implementirati projekt s međunarodnim partnerom (organizacijom ili pojedincima) u drugoj državi koja također sudjeluje u programu Kreativna Europa.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Prihvatljivi prijavitelji su individualni umjetnici i kulturni profesionalci ili grupe individualaca (od dvije do pet osoba) koji imaju navršenih 18 godina i prijavljeno prebivalište u jednoj od država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Prijavitelji čije je prebivalište u Ukrajini iznimno imaju mogućnost da se prijave za virtualnu mobilnost.

Izvor:

https://culture.ec.europa.eu/news/apply-now-new-culture-moves-europe-call-for-artists

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X