Dura
Novosti

Dani kreativnih i kulturnih industrija DKKI 2022.

 

Deveti po redu Dani kreativnih i kulturnih industrija održat će se od 21. do 25. studenog 2022. u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Riječ je o već dobro znanom događaju koji objedinjuje cjelokupnu dubrovačku kreativnu scenu (arhitekturu, dizajn, film, glazbu, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazalište i ples, likovnu umjetnost, fotografiju i izdavaštvo, ali i drugo) s ciljem promocije i umrežavanja, ali i boljeg povezivanja ponude i potražnje u sektoru kreativnih industrija te ostvarivanja partnerstva između udruga, institucija i privatnih subjekata.

Ovogodišnji DKKI naslonit će se na aktualnu tematiku – URBANA REVITALIZACIJA. Tema je inspirirana pokrenutim planiranjem revitalizacije i adaptacije kompleksa bivše dubrovačke Tvornice ugljeno-grafitnih i elektro-kontaktnih proizvoda (TUP) s ciljem stvaranja kulturnog centra grada Dubrovnika, odnosno mjesta društvenog okupljanja, ali istovremeno i centra stvaranja novih radnih mjesta. U skladu s tim, ovogodišnji DKKI seli se jednim dijelom u uređene prostore TUP-a, a centralni događaj manifestacije bit će okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici primjera dobre prakse kao što je „Art kvart“ Grada Rijeke.

Nezaobilazan je događaj i ove godine popularna Pecha Kucha na kojoj će se predstaviti čak 11 novih lica iz svijeta kreativnih i kulturnih industrija. Ovaj petodnevni program zaokružit će finalni događaj – koncert grupe Valetudo u klubu Dubina u kompleksu TUP-a otvoren za sve građane Grada kao i širu javnost.

Kao i proteklih nekoliko godina, neke stavke s programa imat će live prijenos putem Facebook stranice Dani kreativnih i kulturnih industrija („www.facebook.com/dkki.dubrovnik/“).

U nastavku pogledajte cijeli program manifestacije.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X