Dura
Novosti

Dani regionalnoga razvoja i fondova EU

 

Održana je dvodnevna konferencija pod nazivom “Dani regionalnoga razvoja i fondova EU” u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Viša savjetnica iz Dubrovačke razvojne agencije Luna Polić Barović sudjelovala je na dvodnevnom događanju u Opatiji 1. i 2. prosinca na kojem su predstavljene nove prilike iz Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027., programi „Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.“, „Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.“ i „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je u Opatiji otvorio konferenciju “Dani regionalnoga razvoja i fondova EU“. U svom izlaganju rekao da je skup o regionalnom razvoju i fondovima EU značajan jer se događa u godini koja je obilovala brojnim EU aktivnostima i završetkom velikih projekata i procesa.

U nastavku otvorenja Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak rekla je da je iskorišteno 80 posto sredstava iz programskog razdoblja 2014. – 2020. te ocijenila da se spremnije ulazi u novo programsko razdoblje.

Iz programa Kohezijska politika iskorišteno je 8,5 milijardi eura, a u novom programu nas očekuje dodatnih 9 milijardi eura, navela je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, koja ističe da su to nove, veće mogućnosti, a očekuje veću apsorpciju i bolju pripremljenost projekata.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić predstavio je mogućnosti Europskog socijalnog fonda Plus, odnosno programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Nakon održanih prezentacija uručene su nagrade za najbolji EU grad koju su zajedničkim snagama organizirali Hanza media i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Drugi dan konferencije održano je niz radionica i stručnih predavanja uključujući “ESF+ 2,27 milijardi eura za hrvatsko razvojno desetljeće”, “Programi unije za regionalnu i lokalnu razinu”, “Nove prilike i mogućnosti kroz europske fondove kao pokretače razvoja poljoprivrede, ribarstva i ruralnih područja” te “Nove razvojne prilike iz Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.”.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X