Dura
Novosti

Održani 9. Dani kreativnih i kulturnih industrija u Dubrovniku

 

 

Odličan odaziv na petodnevnom događanju posvećenom kreativcima

 Deveti po redu Dani kreativnih i kulturnih industrija u Dubrovniku održali su se proteklog tjedna, od 21. do 25. studenog,  u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA i Grada Dubrovnika te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH.

Za ovogodišnje izdanje manifestacije Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI) osmišljen je bogat petodnevni program koji je obuhvatio kreativne radionice za različite dobne skupine, prezentacije, izložbe i izvedbe namijenjene kako stručnim osobama tako i široj publici. Određena događanja je bilo moguće pratiti putem live stream prijenosa na Facebook stranici „Dana kreativnih i kulturnih industrija“. Kroz edukativni karakter manifestacije, i ove godine je pokriveno više područja dubrovačke kreativne scene – od arhitekture, dizajna, glazbe, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazališta i plesa, likovne umjetnosti do fotografije.

Vrhunac manifestacije obilježila je popularna Pecha Kucha, događaj kroz koji se u zadanom formatu predstavilo čak 11 inspirativnih lica Dubrovnika (ali i šire). Petodnevni program zaokružio je finalni događaj – koncert grupe Valetudo u klubu Dubina u kompleksu TUP-a koji je bio otvoren za sve građane Grada kao i širu javnost.

Bitno je naglasiti kako se ovogodišnji DKKI naslonio na aktualnu tematiku – URBANA REVITALIZACIJA. Tema je inspirirana pokrenutim planiranjem revitalizacije i adaptacije kompleksa bivše dubrovačke Tvornice ugljeno-grafitnih i elektro-kontaktnih proizvoda (TUP). U sklopu ove teme održan je okrugli stol na kojem se kroz dijalog stručnjaka iz više područja moglo čuti koje su to mogućnosti TUP-a te kako uspješno usmjeriti ovo područje prema cilju – da postane kulturni centar grada Dubrovnika, ali i da istovremeno stvori nova radna mjesta. Urbana revitalizacija je važno i uvijek aktualno pitanje, ali i sustavan i dugotrajan proces. Snimka održanog okruglog stola dostupna je na Facebook stranici „Dana kreativnih kulturnih industrija“.

Kao i do sada, ovogodišnja manifestacija DKKI okupila je mnoge pojedince, udruge i institucije iz kreativnog i kulturnog sektora te kroz čitav niz besplatnih radionica, izložbi, predavanja i drugih događanja,  približila njihov rad i postignuća široj javnosti. U duhu post-korone i velike želje javnosti za aktivnostima, ove je godine odaziv na sva događanja u sklopu DKKI-a bio odličan, što je jasan pokazatelj velikog interesa naših sugrađana za održavanjem kulturnih događanja koji kroz kreativne ideje i inovativan pristup doprinose razvoju Grada.

Projekt ne bi bio moguć bez prijatelja i partnera kao što su: Dubrovačka baština , Kazalište Marina Držića, Studio Stage, Kolarin Kazališna Družina Dubrovnik , Prirodoslovni muzej Dubrovnik , Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika , Centar za mlade Dubrovnik , Muzej crvene povijesti / Red History Museum , Domus Christi, Aster Dubrovnik , Društvo arhitekata Dubrovnik , Udruženje hrvatskih arhitekata, UHA , Love Bar , Curious card Dubrovnik , Art studio Kantunić , VALETUDO , Klub Dubina , Karja Tolja , Marija Milovac , Darija Mikulandra , Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik , Mislav Ćimić.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X