Dura
Novosti

Održan info dan za Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska

Created with GIMP

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA, u velikoj dvorani Studentskog centra Dubrovnik, održali su info dan za Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Radionica je održana u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga, vrijedan 80 milijuna eura. Na informativno danu sudjelovali su i zaposlenici DURA-e.

Ispred Dubrovačko-neretvanske županije okupljene sudionike je pozdravio župan Nikola Dobroslavić i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić.

Prvi poziv za programsko razdoblje iznosi 80 milijuna eura, a  obuhvatit će 8 županija Jadranske Hrvatske (Dubrovačko-neretvanska županija, Istarska županija, Ličko-senjska županija, Primorsko-goranska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Šibensko-kninska županija i Zadarska-županija).

Projekti koji će biti sufinancirani odnosit će se na održiv rast u plavoj ekonomiji, održiv pomorski i multi modalni transport, kulturu i turizam za održiv razvoj te promicanje prilagodbi klimatskim promjenama te jačanje i očuvanje prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture. Stopa financiranja ovog poziva iznosit će 80 posto.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela i njihova udruženja, javnopravna tijela, neprofitne organizacije, profitne organizacije, međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU te prema međunarodnom pravu i škole i obrazovne ustanova.

Informativni dan korisnicima je u hrvatskoj omogućio upoznavanje s mogućnošću prijave projekta u okviru strateških partnerstva, umrežavanje dionika i institucija te im je pružena kvalitetna priprema za razvoj samih projektnih prijedloga.

Više informacija o Italija-Hrvatska možete pronaći na sljedećoj povezici.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X