Dura
Novosti

Transnacionalni sastanak projekta BAS u Dubrovniku

Treći partnerski sastanak projekta „BAS“ (programa Erasmus Plus) održao se u Dubrovniku 20. i 21. travnja 2023. Pored DURA-e i Grada Dubrovnika kao domaćina, ovom dvodnevnom sastanku prisustvovali su projektni partneri iz Općine Orust (Švedska), Grad Imola (Italija), SERN (Italija), Tendensor AB (Švedska), Grad Pforzheim (Njemačka) te CARDET (Cipar).

Prvog dana sastanka lokalna grupa dionika imala je priliku ispred projektnog partnerstva predstaviti rad svojih institucija. Tom prilikom prezentirane su aktivnosti Općine Konavle, odnosno buduće Poslovne zone u Čilipima, zatim projekt revitalizacije TUP-a u okviru Novog europskog Bauhausa, aktivnosti tvrtke Dubrovačka baština u okviru privlačenja poslovanja te aktivnosti DURA-e u okviru poticanja poduzetništva i podrške malim i srednjim poduzetnicima u Dubrovniku. U nastavku su se dionici i projektni partneri imali priliku pobliže upoznati sa smjernicama modela za privlačenje poslovanja i investicija kojeg je detaljno predstavio Per Ekman, osnivač i direktor švedske konzultantske tvrtke Tendensor, koja pruža podršku lokalnim menadžerima da razvijaju inovativne i atraktivne lokacije.

Nakon interaktivne rasprave na temu smjernica za implementaciju modela privlačenja poslovanja, sudionici su zajedno posjetili TUP gdje su čuli nešto više o budućim planovima revitalizacije kompleksa te buduću poslovnu zonu u Konavlima gdje je prikazana vizija budućeg razvoja tog područja gdje će nova znanja o privlačenju investitora igrati veliku ulogu.

Idućeg dana održan je interni sastanak projektnih partnera gdje se raspravljalo o budućim koracima na projektu poput evaluacije kreiranih smjernica za implementaciju modela privlačenja poslovanja na lokalnoj razini gdje je plan nadalje uključiti što veći broj lokalnih dionika u aktivnosti projekta. U nastavku sastanka riječi je bilo i o diseminaciji rezultata ovog projekta, a čije je trajanje planirano do proljeća 2025.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan 4. transnacionalni sastanak projekta BAS

Dura_user

Održan sastanak dionika projekta „BAS“

Dura_user

Održan sastanak partnera na projektu BAS

Dura_user

BAS projekt – Istraživanje potreba za razvojem digitalnih vještina za povećanje poslovne privlačnosti europskih gradova u javnim institucijama

Dura_user

Predstavnice DURA-e sudjelovale su na prvom transnacionalnom partnerskom sastanku BAS projekta

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X