Dura
Natječaji

Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga”

 

Cilj Javnog poziva je promovirati aktivnosti koje provode udruge u području cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih vještina.

Demografske i brojne druge promjene na tržištu rada od svih građana Europske unije – pa tako i građana Hrvatske – traže usmjeravanje na cjeloživotno učenje i stjecanje novih vještina. Oni koji uče i usvajaju nova znanja, lakše se nose s promjenama na tržištu i uključeniji su u gospodarske procese.

Europska unija 2023. proglasila je Europskom godinom vještina, s osobitim fokusom na cjeloživotno obrazovanje, dodatno usavršavanje i digitalne vještine.

Neformalno obrazovanje i informalno učenje čine poseban aspekt odgoja i obrazovanja budući da nadopunjuju formalno učenje. Potrebno im je pridodati veću pozornost zbog vještina i kvalifikacija koje organizacije civilnoga društva i njihovi korisnici njima stječu te ulozi koju imaju za sve veće potrebe na tržištu rada. Organizacije civilnoga društva potiču sudjelovanje, aktivno građanstvo i socijalno uključivanje mladih ljudi te su od praktične važnosti za tržište rada, pomažući im pri stjecanju znanja, kvalifikacija i drugih ključnih vještina.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. srpnja i 31. prosinca 2023. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni poziv moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2023.

Ovim Javnim pozivom nastoji se povećati vidljivost djelovanja udruga u navedenim područjima, dajući udrugama priliku za dobivanje stručne komunikacijske podrške u promociji aktivnosti koje već provode kako bi doprinijele razvoju cjeloživotnog obrazovanja, dodatnog usavršavanja i stjecanju novih vještina.

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 2. lipnja 2023. dostavom popunjenih obrazaca na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr.

Upiti vezani za Javni poziv mogu se slati na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr

Više informacija na sljedećoj povezici

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X