Dura
Novosti slider

Članovi Mreže BOND upoznali se s primjerima dobre prakse na studijskom putovanju u Nizozemsku

S ciljem jačanja kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija (PPI) u Hrvatskoj, umrežavanja i upoznavanja primjera dobre prakse, članice Mreže BOND, njih 56, sudjelovale su na studijskom putovanju u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Nizozemskoj od 08. do 12. svibnja 2023. godine.

Bila je ovo prilika za upoznavanje potpornih institucija Nizozemske, ali i umrežavanje i povezivanje predstavnika hrvatskih PPI-ja, dijeljenje i razmjenu znanja.

Članicama Mreže BOND prvi radni dan je predstavljen programa „STARTUP AMSTERDAM“. Alexandra Belicova je napravila pregled amsterdamskog startup i scale-up ekosustava i uloge lokalne uprave u njemu. Nadalje je održana prezentacija Vincenta Labana, suosnivača startupa „Nostics“ koji je sudionicima prezentirao svoj proizvod – Diagnostika vođena podacima za učinkovito liječenje. Na kraju smo upoznali još jedan Startup „Finch Buildings“ čiji nam je osnivač Jurriana Knijtijzera prezentirao svoj proizvod – evolucijske drvene zgrade. Oba startupa su sudjelovala u programu StartupAmsterdam.

Drugi dan Članovi  Mreže BOND posjetili su agenciju RVO, gdje su im Arnold Meijer i Nicolette Alandt prezentirali na koji način agencija podržava inovativne poduzetnike te širenje njihova poslovanja na međunarodno tržište. Potom su Marc Cabret i MacKenzie Masaki predstavili Invest International i Atradius. Treći dan sudionici su posjetili Startup Village & Amsterdam Science Park gdje im je Ferry Tillekens pojasnio kako funkcionira njihov ekosustav. Također su se predstavila dva startupa Linear Logic i  Anywyse sa svojim proizvodima iz područja AI i Quantum, stanari Startup Village te smo na kraju obišli cijeli Science park.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X