Dura
Novosti

ODRŽANA EDUKACIJA ZA VOLONTERE I ASISTENTE U SKLOPU PROJEKTA PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE GRADA DUBROVNIKA

 

 

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA započeli su sa projektom Participativnog budžetiranja te se u sklopu projekta danas održala edukacija za volontere, a prve radionice sa građanima počinju 31.5.2023 i traju do 6.7.2023.

Participativno budžetiranje predstavlja alat izravne demokracije koji građanima omogućuje neposredno uključivanje u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava. Naime, građani identificiraju probleme i potrebe, predlažu rješenja i kroz proces glasovanja odabiru koje će se ideje financirati iz gradskog proračuna. Time izravno doprinose razvoju vlastite zajednice na razini gradskih kotara i mjesnih odbora. Putem ovog modela građani daju bolji uvid u potrebe zajednice, odlučuju o prioritetima te jačaju demokratske procese i identitet zajednice.

Svaki sudionik radionice može predstaviti jedan prijedlog koji ima za cilj poboljšati kvalitetu života zajednice gradskog kotara/mjesnog odbora kojem građanin pripada.

Građani će moći glasovati za projektne prijedloge unutar svoje jedinice mjesne samouprave putem online platforme VOXPOPULI.

U svrhu provedbe ovog projekta Grad Dubrovnik je postao organizator volontiranja, sa izglasanim Pravilnikom  o radu s volonterima te definirane tri volonterske pozicije. To je važan korak i u razvoju volonterstva u Dubrovniku.

Ako se želite uključiti, biti prva generacija volontera Grada,  volontirati u ovako zanimljivom projektu te pritom puno naučiti javite nam se na: ured.vcd@gmail.com ili 091/9511009.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X