Dura
Natječaji

EUROPSKA URBANA INICIJATIVA – INOVATIVNE AKCIJE Drugi EUI-IA poziv na dostavu projektnih prijedloga

Zakonodavni paket kohezijske politike za razdoblje 2021 – 2027. uključuje uspostavu Europske urbane inicijative (iznesene u članku 12. Uredbe br. 2021/1058 Europskog parlamenta i Vijeća od 24. lipnja 2021. o Europskom fondu za regionalni razvoj i o Kohezijskom fondu – Uredbe ERDF/CF) – instrument  Europske unije, nasljednik Inicijative urbanih inovativnih akcija koja se provodi tijekom programskog razdoblja 2014 – 2020. Ova nova Inicijativa ključan je alat za potporu gradovima svih veličina za izgradnju  kapaciteta i znanja, za potporu inovacijama i razvoj prenosivih i skalabilnih inovativnih rješenja za urbane  izazove od značaja za Europsku uniju (EU). Krajnji je cilj potaknuti korištenje glavnih programa kohezijske  politike u urbanim područjima s provjerenim inovacijama, posebno onih koji primaju potporu iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) za specifične ciljeve definirane u članku 3 Uredbe ERDF/CF2 , te ojačati inovacijske sposobnosti gradova kao korisnika ili posrednika u upravljanju tim fondovima.

Jedan od glavnih ciljeva Europske urbane inicijative (EUI), a posebno njezinog Ogranka inovativnih akcija (EUI-IA), nastavak je podrške koju je pokrenula Inicijativa za urbane inovativne akcije pružanjem prostora i resursa urbanim vlastima diljem Europe za prepoznavanje i eksperimentiranje (kroz pilot projekte) s novim inovativnim odgovorima na međusobnu povezanost i složenost lokalnih izazova vezanih uz održivi urbani razvoj.

 Projekti EUI-IA odabiru se putem poziva na dostavu prijedloga projekata na jednu ili više tema koje je predložila Europska komisija (EK). EUI ima ukupni proračun za ERDF od 450 milijuna eura, od čega je 75% namijenjeno za potporu EUI-IA Ogranka. Svaki projekt može dobiti do najviše 5 milijuna eura sufinanciranja iz ERDF-a, a provedba projekta trebala bi se odvijati unutar razdoblja od najviše 3,5 godine

 Ovim Opcim uvjetima, Ovlašteni subjekt poziva kvalificirana tijela da podnesu prijedloge projekata u okviru drugog EUI-IA Poziva na dostavu prijedloga. Za ovaj Poziv na dostavu prijedloga iz ERDF-a je dodijeljen indikativni proračun od 120 milijuna eura.

Samo kvalificirane gradske vlasti kao što je gore definirano mogu podnijeti prijavni obrazac u okviru EUIIA Poziva na dostavu prijedloga.

 

Više informacija na sljedećoj povezici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X