Dura
Natječaji

Prijavi se na ODRAZ-ovu ljetnu školu “Planiranje gradova budućnosti”

 

Pozivamo studente/ice visokih učilišta u Hrvatskoj i mlade stručnjake/inje da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu ODRAZ-ovu ljetnu školu o planiranju gradova budućnosti koja će se održati od 17. do 21. srpnja 2023. u kampusu na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana. Naglasak je na stvaranju održivih i klimatski neutralnih gradova ugodnih za život. Ljetnu školu organizira ODRAZ u suradnji s vanjskim stručnjacima u sklopu projekta CLIMASUM. Rok za prijavu: 28. lipnja 2023.

Cilj ljetne škole

Pružiti mladim stručnjacima i studentima mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u   interdisciplinarnim timovima pod vodstvom mentora, u svrhu stjecanja znanja u planiranju prostora u urbanim sredinama, vodeći ih kroz proces planiranja, odlučivanja te legislativnih i planskih ograničenja.

 Specifičnost Ljetne škole očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama na predloženim prometno-prostornim temama / problemima te procesu izrade idejnog rješenja za odabrano područje.

Planiranje gradova budućnosti podrazumijeva interdisciplinaran pristup i uključivanje svih dionika, a posebice samih građana kako bi gradovi doista bili po mjeri ljudi i ugodni za život.

Tko se može prijaviti?

Ljetna škola namijenjena je studentima/cama studijskih programa u području prometnih znanosti, geografije, prostornog planiranja, arhitekture i urbanizma, urbanog šumarstva, građevine, sociologije i sl. te mladim stručnjacima iz relevantnih udruga i lokalne samouprave.

U programu ljetne škole mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 29 godina iz cijele Hrvatske.

Prijava mora sadržavati:

  • popunjeni online obrazac prijave
  • motivacijsko pismo (u okviru online prijave) u kojem prijavitelj objašnjava zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje na ljetnoj školi

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen (20 sudionika), pri odabiru sudionika vodit ćemo računa da okupimo polaznike iz različitih studijskih programa i područja, pri čemu ćemo posebno uzeti u obzir motivacijsko pismo svakog prijavljenog.

Prijavi se do 28. lipnja i postani polaznik ODRAZ-ove ljetne škole: https://forms.gle/XmuFjEYsAn7XnZYd6

Više informacija na sljedećoj povezici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X