Dura
Novosti

Održani završni sastanci sa stručnjacima za projekt „Revitalizacija TUP-a“

U sklopu EU projekta Lokalne inicijative za „Novi europski Bauhaus“ 12. i 13. lipnja 2022. održani su završi sastanci sa stručnjacima Europske komisije i radnom skupinom za projekt „Revitalizacija Tvornice ugljeno grafitnih i elektro kontaktnih proizvoda TUP“. Na sastanku su sudjelovali gđa Katrine Daugaard Jørgensen, g. Jens Bley, voditelj projekta od strane tehničke pomoći g. Aleksandar Vicko te članovi lokalnog interdisciplinarnog tima. Stručnjaci su prezentirali zadnje nacrte arhitektonskog prijedloga, modela upravljanja te kratkoročnog i srednjoročnog plana aktivnosti, a konači rezultati projekta će biti završeni u srpnju 2023.

U sklopu EU projekta Lokalne inicijative za „Novi europski Bauhaus“ Grad Dubrovnik je u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om prijavio projekt revitalizacije TUP-a te je isti od strane Europske komisije odabran kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi. Putem projekta „Revitalizacija TUP-a“ Gradu se osiguravaju tehnički kapaciteti kako bi se izradio i pokrenuo održivi model novog gradskog kulturno – društvenog inkubatora.

Od jeseni 2022. održano je dvadesetak sastanaka s koordinatorom projekta i sa stručnjacima za arhitektonsko rješenje, modelom upravljanja i uključivanje dionika. Kroz projekt je previđeno da će se izraditi sva potreba dokumentacija kojom će biti predviđeni novi kulturni sadržaji na području TUP-a.

#EUinmyRegion  #CohesionPolicy #NewEuropeanBauhaus

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X