Dura
Natječaji

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE NABAVE UREĐAJA ZA SPRJEČAVANJE NASTANKA BIOOTPADA (OTPADA OD HRANE) U DOMOVIMA ZA STARIJE I DOMOVIMA ZA DJECU (JP EU-2/2023)

 

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE NABAVE UREĐAJA ZA SPRJEČAVANJE NASTANKA BIOOTPADA (OTPADA OD HRANE) U DOMOVIMA ZA STARIJE I DOMOVIMA ZA DJECU.

  • PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u domovima za starije i domovima za djecu je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova nabave novih uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane). U smislu ovog Javnog poziva uređajima se smatraju dehidratori i digestori. Nabavom uređaja smanjuje se količina biootpada koji se odlaže na odlagalište, te se daje doprinos učinkovitom gospodarenju otpadom u skladu s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

  • KORISNICI SREDSTAVA

Pravo na korištenje sredstava Fonda sukladno ovom Javnom pozivu mogu ostvariti domovi za starije osobe i domovi za djecu koji su proračunski ili izvanproračunski korisnici državno proračuna odnosno proračuna JLP(R)S (jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave).

  • SREDSTVA FONDA

Ukupno raspoloživ iznos sredstva Fonda po ovom Javnom pozivu iznosi 280.000,00 EUR. Sredstva pomoći po ovom Javnom pozivu dodjeljuju se domovima koji mogu ostvariti sufinanciranje do najviše 28.000,00 EUR , ali ne više od postotnog udjela koji je propisan Pravilnikom i to:

  • do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske i u prvoj skupini otoka
  • do 60% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na području druge skupine otoka, odnosno na području određenom kao brdsko-planinsko područje
  • do 40% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Po ovom Javnom pozivu svaki prijavitelj može dostaviti jednu (1) prijavu za sufinanciranje nabave uređaja.

  • DOSTAVA PRIJAVE NA JAVNI POZIV

Podnošenje prijava na Javni poziv započinje 21. lipnja 2023. godine od 9:00 sati. Rok za dostavu prijave završava danom iskorištenosti predviđenih sredstava Fonda za ovaj Javni poziv, a najkasnije istekom kalendarske godine 31. prosinca 2023.

Detaljnije informacije kao i obvezna dokumentacija nalaze se na sljedećoj poveznici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X