Dura
Natječaji

Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u bolnicama i specijalnim bolnicama (JP EU-1/2023)

 

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE NABAVE UREĐAJA ZA SPRJEČAVANJE NASTANKA BIOOTPADA (OTPADA OD HRANE) U BOLNICAMA I SPECIJALNIM BOLNICAMA (JP EU-1/2023).

  • PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u bolnicama i specijalnim bolnicama je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova nabave novih uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane). U smislu ovog Javnog poziva uređajima se smatraju dehidratori i digestori. Nabavom uređaja smanjuje se količina biootpada koji se odlaže na odlagalište, te se daje doprinos učinkovitom gospodarenju otpadom u skladu s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

  • KORISNICI SREDSTAVA

Pravo na korištenje sredstava Fonda sukladno ovom Javnom pozivu mogu ostvariti zdravstvene ustanove (Klinički bolnički centri, Kliničke bolnice, Klinike, Opće bolnice, Specijalne bolnice, Lječilišta) koje su proračunski ili izvanproračunski korisnici državnog proračuna odnosno proračuna JLP(R)S (jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave).

  • SREDSTVA FONDA

Ukupno raspoloživ iznos sredstva Fonda po ovom Javnom pozivu iznosi 560.000,00 EUR.

Sredstva pomoći po ovom Javnom pozivu dodjeljuju se zdravstvenim ustanovama koje mogu ostvariti sufinanciranje do najviše 70.000,00 EUR, ali ne više od postotnog udjela koji je propisan Pravilnikom i to:

  • do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske i u prvoj skupini otoka
  • do 60% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na području druge skupine otoka, odnosno na području određenom kao brdsko-planinsko područje
  • do 40% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Po ovom Javnom pozivu svaki prijavitelj može dostaviti jednu (1) prijavu za sufinanciranje nabave uređaja.

  • DOSTAVA PRIJAVE NA JAVNI POZIV

Rok za dostavu prijave završava danom iskorištenosti predviđenih sredstava Fonda za ovaj Javni poziv, a najkasnije istekom kalendarske godine 31. prosinca 2023.

Detaljne informacije o Pozivu kao i obveznu dokumentaciju možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X