Dura
Novosti slider

Započela provedba projekta RemoteIT!

Dubrovačka razvojna agencija DURA od 1. lipnja 2023. krenula je s provedbom projekta Remote-IT – Remote and Hybrid work for Thriving Cities, u sklopu 4. poziva URBACT programa mreža gradova. Protekla dva dana DURA je bila je domacin kick off sastanka koji smo i službeno započeli provedbu ovog iznino zaniljivohg projekta.

Dva dana intenzivnog rada i planova za slijedece 2.5 godine implementacije aktivnosti postavila su snažne temelje za jos jednu uspjesnu provedbu europskog projekta od strane DURE, i to ovaj put u ulozi vodeceg partnera! Na sastanku smo istražili izazove i interes prema proaktivnoj izradi akcijskog plana za spremnost na rad na daljinu u svakoj od partnerskih gradova. Također smo se bavili temom kako izgraditi URBACT lokalnu grupu te identificirali prakse koje bi svaki grad želio naučiti. Drugi dan je prošao u tehničkim specifikacijama finacijskog i komunikacijskog managementa projekta.

URBACT-ov Odbor za praćenje odobrio je čak 30 novih Mreža za planiranje (Action Planning Networks), a po prvi put dva hrvatska grada preuzela su ulogu vodećeg partnera u URBACT Mrežama za planiranje. Jedna od njih je upravo Mreža Remote-it koju će voditi Dubrovaka razvojna agencija. Pononi smo na uspješnu prijavu te se veselimo provedbenim aktivnostima tijekom naredne 2 godine!

Program URBACT nudi gradovima u Europi jedinstvenu priliku međusobnog učenja u cilju poboljšanja upravljanja i primjene dobrih praksi. URBACT mreže gradova potiču razmjene iskustava, izgradnju kapaciteta urbanih dionika u cilju učinkovitog razvoja i primjene rješenja.

Cilj mreže gradova Remote-IT odrediti je nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istraživa načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života. Razmjenom iskustava gradovi definiraju ekonomska, društvena, ekološka pitanja koja novi oblici rada nameću. Projekt obuhvaća i određivanje načina na koje rad na daljinu mijenja urbanu sredinu i kako sukladno tome lokalne vlasti moraju djelovati.

Mreža Remote-IT sastoji se od različitih gradova i različitih lokalnih praksi, izazova i ciljeva. Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu.

Partneri na projektu su: Dubrovačka razvojna agencija DURA, Heraklion (Grčka), Camara de Lobos (Portugal), Brindisi (Italija), Tartu (Estonija), Murcia (Španjolska), Bukurešt (Rumunjska), Tirana (Albanija).

Ukupna vrijednost projekta: 744.100,00 EUR

Trajanje projekta: 1.6.2023. – 31.12.2025.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X