Dura
Novosti

Održane prezentacije najboljih projekata HACKATHONA 2023

U prostorima Dubrovačke razvojne agencije DURAe održane su prezentacije i dodijeljene su nagrade pobjednicima Hackathona 2023.

Tema Hackathona 2023 bila su ICT rješenja iz područja pametnog grada i civilne zaštite, pa su prezentaciji projekata, uz predstavnike DURAe i ZTK, nazočili predstavnici Dubrovačkih vatrogasaca i predstavnici sustava civlne zaštite Grada Dubrovnika. Oni su izrazili želju za daljnjom suradnjom i spremnost u pružanju podrške kako bi se navedeni projekti potencijalno realizirali u obliku testnih pilota.

Da podsjetimo, najboljim projektima na ovogodišnjem hackathonu proglašeni su:

  1. “Projekt detekcije i predikcije šumskih požara”
  2. “Gdje Gori?” – projekt namijenjen managementu volontera u kriznim situacijama

Hackathon 2023 organizirali su Dubrovačka razvojna agencija DURA i Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, uz partnerstvo Sveučilišta u Dubrovniku i RITa Croatia.

Cilj hackathona je širenje znanja, motiviranje developera i ostalih građana na korištenje tehnologije pametnog grada za rješenje problema u svakodnevnom okruženju.

Želja nam je educirati i prepoznati talente, povezati ih sa stručnjacima, te im omogućiti da zajedničkim snagama razvijaju projekte koji uz pomoć tehnologije rješavaju stvarne gradske probleme

Hackathon je izvrstan primjer ulaganja znanja i kreativnosti za dobrobit šire zajednice.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

HACKATHON 2023

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X