Dura
Natječaji

Novi europski Bauhaus Catalyze program traži društveno inovativna start-up poduzeća

 

Zajednica EIT New European Bauhaus (NEB) objavila je novi poziv za svoj pionirski program Catalyse

Poziv, koji je pokrenut od strane EIT Climate-KIC, EIT Food, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility, traži start-upove koji smatraju društvenu inovaciju ključnom za ostvarivanje promjena u sustavima i novih načina zajedničkog života. Ove godine bit će najveći program ikad, s 28 raspoloživih mjesta za uspješne start-upove.

Europski start-upovi ili scale-upovi koji potiču promjene u područjima klime, gradova, prijevoza, industrije i hrane potiču se da se prijave.

28 pobjedničkih prijavitelja će primiti usluge podrške u vrijednosti od ukupno 50.000 eura. Unutar toga, imat će koristi od jedinstvene NEB-specifične obuke, uz vođenje u liderstvu, mentorsku podršku u poslovanju i pristup jednoj od najistaknutijih inovacijskih zajednica u Europi.

 

Prijavitelji moraju demonstrirati društveni i ekonomski utjecaj svoje inovacije i kako ona uključuje tri osnovna načela NEB-a:

  • Održivost – postizanje klimatskih ciljeva putem kružnosti i biološke raznolikosti
  • Estetika – naglasak na kvaliteti doživljaja i dizajnu izvan funkcionalnosti
  • Inkluzija – zagovaranje raznolikosti, osiguravanje dostupnosti i poboljšanje dostupnosti

New European Bauhaus

Inicijalno najavljeno od strane predsjednice Von der Leyen u njezinom govoru o stanju Unije i pokrenuto od strane Europske komisije početkom 2021. godine, NEB se najbolje razumije kao praktična primjena Europskog zelenog sporazuma, koji ima za cilj poboljšanje zdravlja, blagostanja i svakodnevnog života građana i budućih generacija.

Zajednica EIT je idealno pozicionirana za podršku provedbi NEB-a jer je stvorila najveći inovacijski ekosustav u Europi s više od 2.000 partnera (poslovanje, istraživanje, obrazovanje, gradovi) koji surađuju u više od 60 centara diljem Europe.

Angažirajući se s europskim inovatorima i civilnim društvom u širem smislu, zajednica promovira poslovanje kroz stvaranje i rast start-upova, kao i doprinos građanskom obrazovanju i angažmanu.

 

Pridružite se programu New European Bauhaus Catalyse i pomozite oblikovati održiviju, ljepšu i inkluzivniju budućnost Europe. Prijave su otvorene do 4. prosinca 2023. godine.

Više informacija na sljedećoj povezici.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X