Dura
Natječaji

Otvoren natječaj za žene poduzetnice

Grad Dubrovnik raspisao je II. Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama za 2023. godinu. Sredstva za provedbu I. i II. poziva osigurana su kroz Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more u ukupnom iznosu od 47.816,84 eura, što je gotovo dvostruko više nego godinu prije.

Program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu (50% i više), a koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva.

Poslovne aktivnosti za koje se navedenim programom odobravaju sredstva podijeljene su u dvije kategorije. Prva obuhvaća inicijalne troškove opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana i konzultantske usluge, izradu web stranice te sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su drugom kategorijom obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke. Moguće ja tako dobiti potporu za kupnju novih strojeva ili opreme kojima će se unaprijediti poslovanje, razvoj novog proizvoda ili usluge, za nastupe na specijaliziranim sajmovima, edukacije i slično.

Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše do 1.325,00 eura, a intenzitet potpore je do 100% prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa.

Svi uvjeti ovog Javnog poziva, informacije o načinu prijave i rokovima, potrebnoj dokumentaciji kao i sve ostale pojedinosti dostupne su u tekstu Poziva objavljenog na stranicama Grada Dubrovnika – Natječaji.

Rok za prijavu je do 29. listopada 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X