Dura
Novosti Uncategorized

Pozivamo Vas na otvorenje jubilarnih desetih po redu Dana kreativnih/kulturnih industrija “DKKI”

 

Pozivamo Vas na otvorenje jubilarnih desetih po redu Dana kreativnih/kulturnih industrija (DKKI) 2023. koje će se održati 20. studenog 2023. godine u 18:00 sati u dvorištu TUP-a, u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Na svečanom otvorenju bit će predstavljen Istraživačko izložbeni projekt „Dubrovački crni dijamant – 70 godina tvornice TUP“, koji kroz dvije različite perspektive – povijesna i antropološka donosi različite narative i evocira duh samog mjesta. Brojna prikupljena građa, fotografije, dokumentacija, usmena kazivanja, video i umjetničke instalacije organizirani su  u dvije dvije tematske i izložbene cijeline, koje kuriraju povjesničar Ivan Lujo i kulturni antropolog i viši kustos Ivica Kipre, dok su za grafičko oblikovanje zaslužni Pero Mrnarević i Kristina Mirošević.

Ambijent događaja dodatno će začiniti glazbeni sastav koji čine Alan Polzer i Hrvoje Radović praizvedbom glazbenog kolaža „In the moment“.

Kao i prethodnih devet, i ove će godine popularni DKKI, u razdoblju od 20. do 25. studenog 2023. godine, objediniti cjelokupnu dubrovačku kreativnu scenu: od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kazališta, likovne umjetnosti, fotografije i književnosti, ali i drugih, a sve to s ciljem promocije i umrežavanja, kao i boljeg povezivanja ponude i potražnje u sektoru kreativnih industrija te ostvarivanja partnerstava između udruga, institucija i privatnih subjekata.

Na čak 14 lokacija, ovo jubilarno izdanje DKKI obuhvaća bogati program u trajanju od čak šest dana. Neki događaji iz programa imat će live prijenos putem Facebook stranice Dani kreativnih i kulturnih industrija („www.facebook.com/dkki.dubrovnik/“), a na kojoj je moguće pronaći i cjelokupni program ovogodišnje manifestacije.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X