Dura
Novosti

Održan sastanak URBACT lokalne grupe projekta “Remote-IT” u DURA-i

Dubrovačka razvojna agencija DURA kao glavni partner na projektu Remote-IT iz URBACT IV programa organizirala je 30. studenoga drugi sastanak URBACT lokalne grupe.

Na sastanku je voditeljica projekta Nataša Mirić dionicima predstavila sam projekt, planirane aktivnosti i ciljeve. Remote-It mreža gradova nastoji odrediti nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada.  Ovi oblici rada usvajaju se kao standardne prakse velikih poslodavaca diljem Europe (kao privatnih, tako i javnih) i stvaraju novu kulturu poslovanja. Osim spomenutog, porast fenomena tzv. digitalnih nomada, stručnjaka koji mogu raditi „na daljinu“ s bilo koje lokacije, stvorio je nove izazove i prilike za gradove koje digitalni nomadi vide kao idealna mjesta za život i rad na daljinu.

Jedna od glavnih aktivnosti svakog partnerskog grada na lokalnoj razini jest oformiti URBACT lokalnu grupu (ULG) sastavljenu od ključnih dionika koji će participativnim metodama zajednički sudjelovati u izradi URBACT Akcijskog plana ili tzv. IAP-a – strateškog dokumenta kojim će se utvrditi trenutno stanje, ali i ponuditi smjernice. Voditeljica ULG grupe Luna Polić Barović predstavila je tako metodologiju kojom će se grupa služiti na svim budućim sastancima, a u praktičnom dijelu sastanka sudionici su zajednički kreirali stablo problema odgovarajući na pitanja: Koje je trenutno stanje i koji su razlozi tog stanja ? Koje probleme treba riješiti? Koja je vizija dionika i potencijalni načini ostvarivanja te vizije? Sudjelovanjem ključnih dionika definirani su uzroci, problemi i posljedice, ali i cilj koji Dubrovnik želi postići – postati top destinacija za digitalne nomade. Na sastanku su sudjelovali Jelka Tepšić (zamjenica gradonačelnika), Mark Thomas (Dubrovnik Long Stay), Nikolina Farčić (TUP d.d.), Tanja Polegubic (Digital Nomad Association Croatia), Ana Hrnić (TZ Dubrovnik), Vlaho Margaretić (UO za turizam, gospodarstvo i more), Mara Knežević (HGK), Marija Todorovski (Dubrovačka baština d.o.o.), Iva Svetac (Dubrovnik Sun Gardens) te djelatnice DURA-e Marijana Puljas, Barbara Damić i Mia Kurtović kao dio REMOTE IT tima. Za vrijeme trajanja projekta Remote-IT održat će se niz ULG sastanaka, a na posljednjem će biti predstavljen Akcijski plan.

Trajanje projekta: 1.6.2023. – 31.12.2025.

Ukupna vrijednost projekta za sve partnere: €744 100.01

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X