Dura
Novosti

Održan online forum “Green Transition and Remote Work” u sklopu projekta Remote-IT

Remote-IT mreža gradova na kojoj je DURA vodeći partner organizirala je u petak 5. srpnja svoj prvi online forum pod nazivom Green Transition and Remote Work putem platforme Zoom. Forum je vodila i moderirala URBACT ad hoc stručnjakinja Eleni Feleki koja inače kao vodeća stručnjakinja vodi URBACT mrežu Let’s Go Circular! Govornici na forumu bili su predstavnici znanstvene i akademske zajednice: politički analitičar Mattia Corbetta iz OECD-a, Efstrations Stylianidis, profesor na Aristotelovom sveučilištu u Solunu i Kelly Pasmatzi, asistentica na Jugoistočnom europskom istraživačkom centru (SEERC). Gosp Corbetta predstavio je istraživanje Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD-a) u kojemu je na konkretnim primjerima i u brojevima prikazan kaleidoskopičan fenomen teleworkinga, a poseban naglasak bio je na važnosti holističkog pristupa ovom fenomenu. Gosp Stylianidis i gđa Pasmatzi predstavili su R-Map projekt iz trenutnog Horizon Transformation 01 poziva koji se, jednako kao i Remote-IT, bavi istraživanjem novih oblika rada. Na forumu su sudionike ispred Remote-IT projekta pozdravile Alisa Aliti Vlašić, vodeća stručnjakinja projekta te Nataša Mirić, predstavnica vodećeg partnera DURA-e.

Cilj je Remote-IT foruma istražiti međusektorske teme kojima se URBACT mreže gradova bave pa tako osim prvog foruma koji povezuje remote rad i zelenu tranziciju, bit će organizirana još dva online foruma koja će povezati nove oblike rada s digitalnom transformacijom i rodnim pravima te četvrti forum u hibridnom obliku kao sažetak i dio završne projektne konferencije koja će se krajem 2025. godine odviti u Dubrovniku.

Kao vodeći partner na projektu i organizator događaja, projektni tim iz Dubrovačke razvojne agencije DURA-e želi zahvaliti svim sudionicima i iznimno je ponosan zbog velikog odaziva te se veseli idućem forumu koji će, također u online obliku, biti organiziran krajem studenoga.

Svi forumi projekta Remote-IT bit će dostupni na službenim stranicama projekta.

Više o projektu:

Projekt Remote-IT dio je URBACT programa, a za cilj ima odrediti nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istražuje načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života.

Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu. Za više informacija o projektu Remote-IT posjetite službenu web stranicu projekta i pratite nas na Instagramu, Facebooku ili LinkedInu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Prijavite se i sudjelujte u Online Forumu “Beyond Lifestyle – Digital Transformation, Nomads, and Remote Workers”

Dura_user

Četvrti transnacionalni sastanak projekta Remote-IT

Dura_user

Održan šesti sastanak ULG grupe projekta Remote-IT

Dura_user

Održan sastanak URBACT lokalne grupe projekta “Remote-IT” u DURA-i

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X