Dura
Natječaji

Javni poziv za iskaz interesa proizvođača, predstavničkih ureda, generalnih zastupnika ili uvoznika motornih vozila na području Republike Hrvatske u svrhu provedbe mjere sufinanciranja kupnje energetski učinkovitih vozila za fizičke osobe

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni poziv za iskaz interesa proizvođačima, predstavničkim uredima, generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Republike Hrvatske koji su zainteresirani da energetski učinkovita vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača koja zastupaju budu uključena u provedbu mjere poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila i koji će biti uključeni u provedbu aktivnosti u sklopu mjere.

Mjera će se provoditi putem Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila za fizičke osobe po kojem pravo na sredstva Fonda u sklopu provedbe mjere mogu ostvariti isključivo punoljetne fizičke osobe – građani koje imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Vozila čija se kupnja potiče su isključivo nova motorna vozila odnosno vozila koja u trenutku prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije nisu bila registrirana, te koja trebaju biti homologirana za cestovni promet u Republici Hrvatskoj.

Cilj ovog Poziva je prikupiti bazu energetski učinkovitih vozila i prodajnih mjesta raspoloživih za provođenje mjere u skladu s predviđenim planom i dinamikom provedbe mjere, čime će se omogućiti svim korisnicima sredstava Fonda da pod istim uvjetima ostvare pravo na sufinanciranje kupnje energetski učinkovitog vozila na području Republike Hrvatske.

Rok za prijavu počinje 26. veljače 2024. godine u 09:00 sati, a završava dana 11. ožujka 2024. godine u 16:00 sati.

Krajnji rok za realizaciju kupnje vozila i dostavu dokaza Fondu o istome od strane korisnika je 31. prosinca 2024. godine.

Obveznu dokumentaciju kao i ostale detalje možete pronaći na poveznici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X