Dura
Natječaji

Objavljen 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. – 2027.

Objavljen je treći poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Program Interreg Europe pruža podršku međuregionalnoj suradnji između država Europske unije, Norveške, Švicarske te sedam država kandidatkinja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Ukrajina).

U ovom programskom razdoblju, Program sufinancira projekte s ciljem jačanja upravljačkih i organizacijskih kapaciteta dionika koji sudjeluju u razvoju i provedbi politika regionalnog razvoja na programskom području.

Cilj trećeg poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi širok tematski raspon za što veći broj zainteresiranih partnera iz cijele Europe. Fokusiranje programa na specifični cilj Interrega ” Better cooperation governance ” omogućuje korisnicima suradnju na svim temama od zajedničkog interesa u skladu s njihovim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranih ciljeva EU politike za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima, te Bolje upravljanje provedbom politika regionalnog razvoja).

Prihvatljivi prijavitelji su tijela javne vlasti, javnopravna tijela i privatna neprofitna tijela. Za prijavitelje je otvoreno svih šest tematskih prioriteta, dok vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Prijave se moraju podnijeti online putem Interreg Europe portala. Poziv je otvoren od 20. ožujka 2024. do 7. lipnja 2024. godine, a ugovaranje i početak provedbe projekata očekuje se u siječnju 2025. godine.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije održat će informativne radionice za potencijalne prijavitelje na ovaj poziv, a datumi i lokacije održavanja bit će naknadno objavljeni na internetskoj stranici Ministarstva.

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X