Dura
Novosti

Kick-off sastanak projekta SITE održan u Trstu

 

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je na kick-off sastanku projekta SITE (INTERREG Italija-Hrvatska) koji se održao 19. i 20. ožujka 2024. godine u Trstu u Italiji.

Sastanku su prisustvovale djelatnice DURA-e Mia Hrnić, Mara Čerjan i Iva Rašica koje će provoditi projekt SITE ispred DURA-e u ulozi projektnog partnera.

Projektni partneri sastali su se u prostoru Urban centra u Trstu gdje se održao sastanak. Sveučilište u Trstu kao vodeći partner projekta SITE je prvog dana sve projektne partnere upoznao sa aktivnostima i implementacijom projekta. Nakon predstavljanja projekta uslijedile su prezentacije i predstavljanje svih projektnih partnera među kojima je i DURA.

Putem zoom aplikacije sastanku je prisustvovala Natalija Adžić, projektna menadžerica u okviru Joint Secretariata, koja je predstavila pravila implementacije projekata financiranih iz programa INTERREG Italija-Hrvatska.

Drugog dana sastanka predstavljene su projektne aktivnosti u okviru 5 radnih paketa. Nositelji radnih paketa prezentirali su nadolazeće aktivnosti a zatim su uslijedile prezentacije vezane za planiranje i implementaciju pilot akcija. Osim toga bilo je riječi i o projektnoj komunikaciji i svim planiranim komunikacijskim alatima i aktivnostima.

Cilj projekta SITE je suočiti se sa zajedničkim teritorijalnim izazovom diverzifikacije turističkih tokova i promicanja inkluzivnog turističkog ekosustava te jačanja uloge kulture i održivog turizama u gospodarskom razvoju, socijalne uključenosti i društvene inovacije. Projekt je financiran iz programa INTERREG Italija-Hrvatska.

Ukupna vrijednost projekta je 2,076,608.68 eura. Proračun za DURA-u iznosi ukupno 281,957.64 eura.

Vodeći partner projekta je UNITS – Sveučilište u Trstu (IT), a projektni partneri su : Grad Šibenik (HR), Dubrovačka razvojna agencija DURA (HR), Zračna luka Dubrovnik (HR), CMI – Central Marketing Intelligence (IT), VEASYT srl (IT), Općina Fano (IT), Sveučilište u Rijeci, Fakultet za turizam i ugostiteljski menadžment (HR).

Projekt je započeo 1. ožujka 2024. godine, a trajat će do kraja kolovoza 2026. godine, odnosno 30 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X