Dura
Natječaji

Culture Moves Europe – treći poziv za domaćine rezidencija

Otvoren je treći po redu poziv za domaćine rezidencijalnih boravaka kojeg provodi Goethe Institut u okviru potprograma Kultura programa Kreativna Europa.

Poziv Culture Moves Europe sastoji se od dvije linije djelovanja: individualne mobilnosti (otvoren do 31.svibnja 2024.) i rezidencijalni boravci, koji pruža podršku za putne troškove i dnevnice te nudi dodatne nadoplate na temelju individualne situacije primatelja potpore, a pruža i posebne mjere za poticanje zelene mobilnosti.

Ciljevi poziva Culture Moves Europe su:

  • ISTRAŽITI – provoditi istraživanje, istraživati i raditi na određenoj temi ili novom konceptu;
  • STVORITI – uključiti se u kolektivni kreativni proces u potrazi za stvaranjem novog umjetničkog/kulturnog djela;
  • NAUČITI – Poboljšati kompetencije i vještine sudionika kroz neformalno učenje ili suradnju sa stručnjakom;
  • POVEZATI SE – Razviti profesionalnu mrežu, ojačati profesionalni razvoj suradnika, uključiti se u novu publiku;
  • TRANSFORMIRATI SE – doprinijeti društvenim promjenama u skladu s vrijednostima i načelima Novog europskog Bauhausa

Prijave za domaćine rezidencijalnih projekata moraju uključivati dva cilja od gore navedenih.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave projekata rezidencijalnih boravaka predaju se na engleskom jeziku putem Goethe-Application Portala. Online prijavnici može se pristupiti ukoliko se kreira račun (organizacija/poduzeće) na portalu Goethe-Application.

Mogučnost ponovne prijave

Pravni subjekti koje su prethodno primili potpore i-Portunus Houses ili Culture Moves Europe Residency Grant imaju pravo ponovno se prijaviti, pod uvjetom da se radi o drugom projektu, vremenskom okviru i uključuje različite sudionike – umjetnike/kulturne profesionalce. Prioritet imaju oni koji se prijavljuju po priv put. Prijavitelji koji su prethodno primili potporu za individualnu Culture Moves Europe imaju pravo prijaviti se na poziv za domaćine rezidencijalnih boravaka kao domaćini, pod uvjetom da su pravni subjekti.

Više informacija na sljedećoj povezici

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X