Dura
Novosti

Održan 4. ULG sastanak projekta EcoCore

 

DURA je 7. svibnja 2024. u prostoru Općine Konavle u Cavtatu, održala četvrti po redu sastanak lokalne radne skupine (ULG) projekta EcoCore (URBACT). Sastanak je ispred DURA-e vodila ULG koordinatorica Ivana Katurić iz tvrtke Urbanex d.o.o., a sudjelovali su predstavnici Općine Konavle, Poslovne zone Čilipi te Zračne luke Ruđer Bošković.

Nastavno na prethodni ULG sastanak održan u veljači 2024., fokus je ovoga puta bio na potencijalu za revitalizaciju Poduzetničke zone Čilipi u Općini Konavle u okvirima zelene tranzicije, a u kojima bi se sadašnja zona razvila u prostor koji bi uz standardne funkcije i usluge poslovne zone nudio i sadržaje koji potiču na zadržavanje posjetitelja stvarajući ugodu prilikom boravka.

Potencijal je sagledan iz ukupno tri aspekta: prostornog aspekta, društvenog aspekta i aspekta potencijala za eko-inovacije. Iz prostornog aspekta naglasak je stavljen na prometnoj povezanosti poduzetničke zone, blizini aerodroma, održivom korištenju, prednostima i nedostacima prostora te kružnom gospodarstvu. Društveni aspekt naglasak stavlja na zapošljavanju radne snage, kvalifikacijama radne snage te povezivanju s lokalnom zajednicom. Treći aspekt je potencijal za eko-inovacije koji se ogleda kroz identifikaciju potreba i izazova prostora poduzetničke zone, prilika i slabosti za njezin budući razvoj, kao i prilika za financiranje budućih eko-inovacija.

Sljedeći ULG sastanak projekta EcoCore (URBACT) planiran je krajem lipnja 2024. godine, a nakon posjeta projektnih partnera gradu Parnu u Estoniji.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X