Dura
Novosti

DURA u posjetu gradu Parnu u okviru projekta EcoCore

DURA je sudjelovala na trećem transnacionalnom sastanku projekta EcoCore (URBACT IV) koji se održao od 21. do 23. svibnja 2024. u gradu Parnu, Estonija. Sastanak je okupio partnere iz devet europskih gradova, a cilj sastanka bio je rasprava o održivom razvoju i inovacijama te upoznavanje s lokalnim kontekstom grada Parnu i potencijalnim fokusom Integriranog akcijskog plana (IAP) za zelenu tranziciju grada.

Parnu je strateški povezan s gradovima Tallinn, Riga i Helsinki autocestom Via Baltica. Poznata je ljetna turistička destinacija s vlastitom lukom i planiranom stanicom Rail Baltica koja predstavlja značajnu priliku za razvoj.

Grad Parnu se u posljednje vrijeme značajno usmjerio na zelenu tranziciju s fokusom na proizvodnju cvijeća i rast industrije u budućnosti. Parnu teži uskladiti industrijski razvoj s europskim ciljevima održivosti, prelaskom s fosilnih goriva na kružno gospodarstvo. Napredna digitalna infrastruktura, poznata kao E-Estonija, omogućava poboljšanje gradskih usluga i poticanje digitalnih inovacija, pri čemu je 99% usluga digitalno.

Tijekom posjeta, zaposlenice DURA-e, Kristina N. Vujanović i Mia Kurtović, sudjelovale su u nizu sastanaka, prezentacija i radionica te su imale priliku vidjeti izbliza mnoge od ključnih inicijativa grada vezanih za zelenu tranziciju. Partneri projekta su se upoznali i s najvažnijim projektima grada vezanim za zelenu tranziciju, uključujući poslovni park Ehitajate Tee, postojeće i planirane industrijske zone, a obišli su i luku Parnu i aerodrom te coworking prostor „Forwardspace“ koji podržava fleksibilan rad i start-upove i međusobno povezivanje poduzetnika u Parnuu.

Partneri su razmijenili iskustva i planirali buduće aktivnosti. Sljedeći sastanak planiran je u rujnu 2024. u gradovima Tuusula (Finska) i Kekava (Latvija). DURA će podijeliti stečena saznanja sa svojim ULG-om kako bi nastavila raditi na održivom razvoju i inovacijama.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan peti Masterclass projekta EcoCore

Dura_user

Održan treći ULG sastanak u okviru projekta EcoCore

Dura_user

Održan 4. ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

Održana radionica na temu pilot akcija na projektu EcoCore

Dura_user

Odražan 2. dio Masterclass- a za facilitatorske vještine

Dura_user

EcoCore sastanak u Santo Tirsu

Dura_user

Održan drugi ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

Održan 5. ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

Održan drugi masterclass projekta EcoCore

Dura_user

DURA na prvom transnacionalnom sastanku projekta EcoCore u gradu Balbriggan

Dura_user

Održan prvi Masterclass projekta EcoCore

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X