Dura
Novosti

Održan prvi Masterclass projekta EcoCore

DURA je sudjelovala na prvom Masterclassu u okviru projekta EcoCore održao se u utorak 23. siječnja 2024. putem Interneta. Tema Masterclassa bila je „CSRD i povezane EU direktive: Što znače za poduzetnike i gradove?“.

 

Posljednjih godina razvijen je niz EU direktiva za praktičnu provedbu EU Green Deal ciljeva, uključujući Direktivu o korporativnom izvještavanju o održivosti (CSRD). CSRD direktiva usvojena je u travnju 2021. godine, a čiji je cilj poboljšati nefinancijsko izvještavanje povećavajući pristupačnost, koherenciju, usporedivost i provjerljivost. CSRD direktiva koristi ESRS standarde (Europske standarde izvješćivanja o održivosti).

 

Masterclass je održao URBACT Ad-hoc stručnjak Tiago Ferreira, trenutno vodeći stručnjak projekta Stanovnici budućnosti. Tiago je govorio o CSRD direktivi koju određene tvrtke moraju implementirati od siječnja 2024. i povezanim europskim direktivama koje će promovirati održivost i ciljeve zelene tranzicije za tvrtke.

 

Masterclass se također dotakao standarda izvješćivanja i smjernica kroz grupne rasprave sudionika, a istražene su i prilike za gospodarski razvoj i zelenu tranziciju koje ove direktive mogu predstavljati gradovima EcoCore mreže, te uloge koje partneri imaju u promicanju i podršci tvrtkama koje usvajaju direktive. Tiago je također predstavio studije slučaja tvrtki koje trenutno provode mnoge ciljeve CSRD direktive.

 

Sljedeći Masterclass projekta EcoCore održat će se 16. veljače 2024. godine na temu facilitacijskih vještina.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan drugi masterclass projekta EcoCore

Dura_user

Odražan 2. dio Masterclass- a za facilitatorske vještine

Dura_user

DURA na prvom transnacionalnom sastanku projekta EcoCore u gradu Balbriggan

Dura_user

Održan treći ULG sastanak u okviru projekta EcoCore

Dura_user

Održan drugi ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

Održana radionica na temu pilot akcija na projektu EcoCore

Dura_user

EcoCore sastanak u Santo Tirsu

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X