Dura
Novosti

DURA započinje s novim projektom – COOL NOONS

 

 

DURA sa zadovoljstvom najavljuje početak provedbe novog EU projekta COOL NOONS, programa Interreg MED 2021.-2027.

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je na prvom online sastanku projekta COOL NOONS. Cilj sastanka je bio postaviti temelje suradnje i definirate sljedeće korake u okviru provedbe projekta koji je započeo u siječnju, a traje do rujna 2026. godine. Za prve aktivnosti, projektni konzorcij planira organizirati Kickoff sastanak u Marseille-u, te organizirati fokus grupe sa ciljem umrežavanje raznih dionika u javnom i turističkom sektoru radi prikupljanja mišljenja i rješenja o kretanju posjetitelja tijekom najtoplijih dana u sezoni. Zatim će odabrano rješenje ili rješenja biti stavljena u operativu kako bi se testirali u partnerskim gradovima (npr. vegetacija, postavljanje sustava za prskanja vode, digitalna rješenja i sl.).

COOL NOONS ima za cilj promoviranje prilagodbe na klimatske promjene u urbanom turizmu, kroz uključivanje građana i testiranje rješenja, uključujući prirodna rješenja, u mediteranskim gradovima. Predloženim rješenjima koja se nose s rizicima uzrocima klimatskih promjena koji ometaju održivost u sektoru urbanog turizma, projekt će povećati privlačnost mediteranskih gradova dok istovremeno poboljšava kvalitetu života za stanovnike i posjetitelje.

Projektni partneri su:

Agencija za održive mediteranske gradove i teritorije AVITEM – vodeći partner

Općina Budva

Dubrovačka razvojna agencija DURA

Grad Bologna

Grad Marseille

Sveučilište Coimbra

Istraživački centar „American College of Greece“

Turističko društvo Imola Faenza

Općina Lisabon

Projektni budžet: 2,346,926.91 EUR

Vrijednost projekta za DURA-u: 260,558.00 EUR

Sufinanciranje: 52,111.60 EUR                                  Darovnica: 208,446.40 EUR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

COOL NOONS

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X