Dura
Novosti

Održan je prvi sastanak dionika u sklopu projekta COOL NOONS.

Dana 27. svibnja 2024. u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA održan je prvi radni sastanak dionika u sklopu EU projekta COOL NOONS iz programa Interreg Euro-MED.

Na ovom sastanku sudjelovali su predstavnici upravnih odjela grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnika, a cilj radionice bio je prezentirati dionicima sve relevantne informacije o projektu i glavne zadatke pilot aktivnosti koje će se provoditi na području grada Dubrovnika.

Ova radionica predstavlja početak suradnje između DURE i ključnih dionika u Dubrovniku te ističe važnost zajedničkog rada na stvaranju održivih i inovativnih rješenja u borbi protiv klimatskih promjena. Nastavak ovog dijaloga bit će ključan za daljnji uspjeh projekta Cool Noons i ostvarenje njegovih ciljeva. Tijekom radionice razmatrani su ključni aspekti projekta, uključujući planiranje ruta tzv. “COOL PATHS”, koje bi identificirale najhladnije i najmanje prometne rute za kretanje gradom Dubrovnikom.

Projekt COOL NOONS ima za cilj pružiti podršku gradovima na MED području kako bi se prilagodili izazovima klimatskih promjena, istovremeno poboljšavajući život stanovnika i posjetitelja. Kako bi to postigli, građani će sudjelovati u procesima donošenja odluka i testiranja različitih rješenja. Cilj je smanjiti rizike povezane s klimatskim promjenama koji mogu negativno utjecati na turizam, a misija projekta je unaprijediti mediteranske gradove i učiniti ih održivijima i privlačnijima za sve.

Projekt COOL NOONS financiran je sredstvima programa Interreg EURO MED. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,346,926.91 EUR, a DURA-in proračun iznosi 260,558.00 EUR. Planirano trajanje projekta je od 1.1.2024. do 1.10.2026.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

COOL NOONS

Dura_user

DURA započinje s novim projektom – COOL NOONS

Dura_user

Povodom obilježavanja Dana Europe održano predavanje za učenike Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X