Dura
Novosti slider

Održan je 5. sastanak URBACT lokalne grupe projekta Remote-IT

U prostorijama Dubrovačke razvojne agencije je 24. svibnja održan peti sastanak URBACT lokalne grupe (ULG). Nataša Mirić, voditeljica Remote-IT projekta od strane DURA-e koji je vodeći partner otvorila je sastanak s kratkim osvrtom o novostima u projektnoj mreži i na razini URBACT programa. Zatim je Luna Polić Barović, voditeljica ULG grupe, napravila pregled dosadašnjeg rada te je sve prisutne podsjetila na zaključke s posljednjeg sastanka, na kojemu je naglasak bio na analizi problema Dubrovnika u pogledu digitalnih nomada i to kroz vježbe „Persona“ i Tablica aktivnosti.

Nakon uvoda slijedila je rasprava o mogućnostima pilot ideje koja će se provesti kroz projekt i o kojoj će članovi ULG grupe participativnom principom odlučivati. Središnji dio sastanka bio je posvećen daljnjem razvoju Integrativnog akcijskog plana putem prezentacije 12 principa integracije za urbani razvoj i kroz vježbe Samoprocjena za integrirani pristup i nastavak vježbe Tablica aktivnosti. Ove aktivnosti potaknule su članove na kreativno razmišljanje i zajedničko pronalaženje rješenja za ranije prepoznate probleme.

Najznačajniji izazov koji se istaknuo tijekom rada ULG grupe je neiskorišteni potencijal Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade. Sastanak je zaključen razgovorom o budućim planovima ULG-a, srednjoročnim i dugoročnim ciljevima za Integrirani akcijskim plan (IAP) te rješavanju praktičnih problema u implementaciji pilot akcije koja će biti provedena u Dubrovniku kao sastavni dio projekta Remote-IT.

Više o projektu:

Projekt Remote-IT za cilj ima odrediti nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istražuje načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života.

Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu. Za više informacija o projektu Remote-IT posjetite službenu web stranicu projekta i pratite nas na Instagramu ili LinkedInu.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X