Dura
Natječaji

Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u dječjim vrtićima

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u dječjim vrtićima.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela sredstava pomoći dječjim vrtićima za sufinanciranje troškova nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u svrhu smanjenja količine otpada koji završava na odlagalištima.

Cilj ovog Javnog poziva je smanjenje količine biootpada iz dječjih vrtića koji završava na odlagalištima otpada i davanje doprinosa učinkovitom gospodarenju otpadom u skladu s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Prihvatljivi prijavitelji su dječji vrtići koji su proračunski korisnici državnog proračuna odnosno proračuna JLP(R)S-a.

Ukupni raspoloživi iznos sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 200.000,00 EUR. Fond će po ovom Javnom pozivu dodjeljivati sredstva pomoći u udjelu do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja. Po ovom Javnom pozivu svaki prijavitelj može dostaviti jednu prijavu za sufinanciranje nabave uređaja. Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje najviše do 20.000,00 EUR. Fond će na svojoj mrežnoj stranici www.fzoeu.hr objaviti obavijest vezanu uz dan iskorištenosti sredstava  i zatvaranju Javnog poziva, kao i eventualnim promjenama.

Rok za dostavu prijave na Javni poziv završava danom iskorištenosti predviđenih sredstava Fonda, a najkasnije 31. prosinca 2024. godine.

Više informacija o Javnom pozivu i obveznu dokumentaciju možete vidjeti ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X