Dura
Novosti

Održan kick-off sastanak projekta CE-PRINCE

 

Kick-off sastanak projekta CE-PRINCE održan je 12. i 13. lipnja 2024. godine u prostorijama vodećeg partnera Regija Ligurija u Genovi, Italija. Uz vodećeg, na prvom projektnom sastanku sudjelovali su svi partneri: Gospodarska komora Genove, Škola naprednih studija Sant’Anna, Regionalna agencija za inovacije Južnog Podunavlja, Štajerska agencija za promicanje poslovanja, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Gospodarska zbornica Slovenije, Agencija za razvoj Mazovije (ARMSA), ERI Mađarska – Europski neprofitni institut za istraživanje te Projektna agencija za regiju Leipzig. Predstavnice DURA-e bile su Maris Radić i Adriana Marušić.

Službeni dio programa otvoren je institucionalnim pozdravima koje su održali Francesco Caso, voditelj Sektora za strateški razvoj ligurske ekonomije i Paola Carnevale, voditeljica Sektora za okoliš. Nakon uvodnih pozdrava, Angelika van Es, voditeljica projekta od strane Interreg CENTRAL EUROPE programa, održala je prezentaciju o početku implementacije projekta. Rasprava se nadalje fokusirala na tehničke i operativne aspekte radnih paketa uz aktivno sudjelovanje svih partnera.

Drugi dan sastanka započeo je pozdravom Marca Rolandija, regionalnog koordinatora za programe teritorijalne suradnje Regije Ligurija. Nakon toga, slijedilo je definiranje konkretnih koraka koje će partneri poduzeti u sljedećim mjesecima. Ostatak dana bio je usmjeren na pregled administrativnih aktivnosti, izvještavanja i monitoringa kao i komunikacijskih aktivnosti. Sastanak je završio sažetkom budućih obveza i zadataka.

Kick-off sastanak projekta CE-PRINCE uspješno je postavio temelje za buduću suradnju i implementaciju projektnih aktivnosti. Sudionici su razmijenili ključne informacije, definirali timove i postavili operativne planove za naredne faze projekta.

Projekt CE-PRINCE – zelena mreža za nabavu i inovacije za kružno gospodarstvo jest podržati prijelaz na kružno gospodarstvo u srednjoj Europi oslanjajući se na zelenu javnu nabavu (ZJN) kao sredstvo za poboljšanje cirkularnosti poduzeća uz jačanje kapaciteta javnog sektora za objavu javnih natječaja sadržavajući sve više elemenata kružnosti.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Interreg CENTRAL EUROPE. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.094.411,10 EUR, dok DURA-in proračun iznosi 183.725,00 EUR. Planirano trajanje projekta je od 1. lipnja 2024. do 30. studenog 2026. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X