Dura
Natječaji

Javni pozivi na Program podrške 2024 s rokom prijave 3. 9. 2024.

Zaklada “Kultura nova” je 18. lipnja 2024. godine objavila javne pozive na predlaganje programa i projekata u okviru Programa podrške 2024 s rokom prijave 3. 9. 2024.

Program podrške 2024 provodi se s ciljem pružanja financijske i stručne podrške udrugama i umjetničkim organizacijama koje djeluju primarno na području suvremene kulture i umjetnosti. Bespovratna se sredstva dodjeljuju s ciljem izgradnje i jačanja organizacijskih kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj kulturno-umjetničkih programa u području suvremene kulture i umjetnosti te kako bi se stvorili kvalitetniji uvjeti za rad organizacija.

Dokumentacija Programa podrške 2024 dostupna je na mrežnim stranicama Zaklade, a sastoji se od sljedećih dokumenata:

  • Prijavnica u elektroničkom obliku (opisni i proračunski dio) za svako programsko područje i kategoriju te ogledni primjerak prijavnice u .pdf formatu
  • Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade “Kultura nova”
  • Vodič kroz programska područja
  • Upute za prijavitelje
  • Upute za korisnike (Ugovorne obaveze, praćenje i vrednovanje provedbe odobrenih programa/projekata)
  • Pravilnik o upravljanju sukobom interesa u Zakladi “Kultura nova”

Podnošenjem prijave na javne pozive u okviru Programa podrške 2024 svi prijavitelji pristaju na propisane uvjete i postupke, što uključuje i propisani način procjene kvalitete prijava. Postupak dodjele bespovratnih sredstava natjecateljski je proces s ograničenim proračunom u kojem sudjeluje niz različitih prijavitelja. U skladu s navedenim, u pravilu ne mogu biti podržani svi programi/projekti.

Svi prijavitelji podnošenjem prijave prihvaćaju sve propisane uvjete te potvrđuju da su svjesni činjenice da u okviru javnih poziva ne mogu biti podržani svi prijavljeni programi/projekti. Zaklada ne tolerira nikakav oblik nasilja i/ili uznemiravanja svojih zaposlenika i vanjskih suradnika. Ako Zaklada utvrdi da podaci uneseni u e-prijavnicu nisu istiniti, Zaklada može isključiti prijavu iz postupka dodjele bespovratnih sredstava.

Prioritet

Naslanjajući se na zakonske smjernice i uzimajući u obzir potrebe organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti prioritet Programa podrške 2024 usmjeren je na:

  • izgradnju i jačanje organizacijskih kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj kulturno-umjetničkih programa u području suvremene kulture i umjetnosti.

Proračun

Indikativni proračun za javne pozive u okviru Programa podrške 2024 s rokom prijave 3. 9. 2024. iznosi 2,275,000.00 eura. Proračun je po programskim područjima raspoređen na sljedeći način:

  • Organizacijski razvoj 2,205,000 EUR
  • Razvoj novih organizacija: 70,000 EUR

Zaklada je u Financijskom planu za 2024. godinu osigurala i sredstva za programe koji će u 2025. godini biti u 2. i 3. godini provedbe višegodišnje podrške na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade “Kultura nova” te preuzetih obaveza iz 2022. i 2023. godine.

 

Više informacija na sljedećoj povezici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X